Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussenovi praskl ráfek a už se vezl

Magnussenovi praskl ráfek a už se vezl

Začne z boxů s novým podvozkem a převodovkou

Pro Kevina Magnussena skončila kvalifikace na VC Kanady už po druhé části. Postoupil sice do rozhodující fáze, jenže v době, kdy jeho soupeři bojovali o pole position, nacházel se v péči lékařů. Ti zkoumali, zda při havárii neutrpěl nějakou zdravotní újmu.

Bylo to hned. Najednou jsem narazil do zdi,“ vyprávěl Magnussen o setkání s pověstnou Wall of Champions. „Nešlo o žádnou velkou ránu, spíše jsem se jenom otřel. Bohužel zrovna o ráfek, který praskl. V důsledku toho se vysvlékla pneumatika a už jsem se vezl.“ Dánův haas potom přeletěl zpět trať a skončil naproti v boxové zídce. To už bylo podstatně horší.

Kromě toho, že zničil vlastní auto, zkřížil plány několika svých soupeřů, kteří se na poslední chvíli snažili postoupit. Mezi jinými Verstappena a stájového kolegy Grosjeana, který jel těsně za ním. 

Kevin Magnussen odstartuje do VC Kanady z boxové uličky

Tým se po zralé úvaze rozhodl vyměnit na Magnussenově voze celý podvozek a s ním i převodovku. Znamená to ovšem start z boxové uličky.

Pokud by se operace omezila jen na převodovku, klesl by Magnussen na patnáctou pozici. Takhle ale bude mít svobodnou volbu pneumatik a dá se očekávat, že si vybere střední směs. Před sebou bude mít auta s měkkými gumami, která budou muset brzy absolvovat zastávku. V tom vidí Haas bezesporu svoji šanci.

Nejvíce líto je Magnussenovi mechaniků: „Cítím se kvůli nim opravdu mizerně. Protože je čeká noční směna. A když říkám noc, myslím tím celou noc. To mě neskutečně žere.