Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Veteráni se zastávají Vettela

Veteráni se zastávají Vettela

Hamilton trvá na jeho vině

K potrestání Sebastiana Vettela pětisekundovou penalizací za výjezd a následný návrat na trať ve včerejší Velké ceně Kanady se na sociálních sítích vyjádřili mnozí zkušení závodníci. Vybíráme názory několika nejznámějších.

Mario Andretti: "Myslel jsem, že úkolem sportovních komisařů je trestat zjevně nebezpečné manévry, ne jezdecké chyby, které jsou běžným následkem tvrdého závodění. Co se stalo, je na této úrovni motorsportu absolutně nepřípustné."

Damon Hill: "Můj osobní názor je, že mohl nechat více místa, ale kvůli trestu jsme přišli o strhující finiš. Nemůžeme si být jisti, a to stačí k tomu, aby se do souboje nikdo nemíchal. Vzpomeňte na Dijon!"

Nigel Mansell: "Moc, moc trapné. Není důvod dívat se na takové závodění. Brilantní souboj dvou závodníků ukončen nesprávným rozhodnutím."

Mark Webber: "Byl alespoň jeden z komisařů někdy v čele závodu F1? Závod jsem nesledoval, ale viděl jsem tenhle "incident". Je to na hlavu."

Alexander Wurz: "Podíval jsem se na to blíže a jeho přilba se otočila ke zpětnému zrcátku až poté, co udělal korekci volantem! Že doklouzal tak daleko, je prostě fyzika. Že tam pro Lewise nezbylo místo, je na městském okruhu normální. Kam se podělo #LetThemRace?"

A co na to Lewis Hamilton?

"Donutil jsem ho udělat chybu. Byl moc široký a téměř jsme se srazili. Je to nešťastné, ale takový je motorsport. Já jsem tou zatáčkou projel, jak se má. Když se vracíte na trať, tak to nemá být rovnou do závodní stopy."