Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Podle Rosberga si Vettel penalizaci zasloužil

Podle Rosberga si Vettel penalizaci zasloužil

Mistr světa z roku 2016 kritizuje jezdce Ferrari

Nico Rosberg se plně zastal sportovních komisařů za jejich rozhodnutí při VC Kanady. Je přesvědčen, že penalizace za nebezpečný návrat na trať, kterou Sebastian Vettel dostal, byla zcela v souladu s pravidly.

„Vettel křičel do vysílačky: Na pneumatikách mám nečistotu, ztratil jsem kontrolu nad vozem, kam jsem měl jet… Snažil jsem se získat kontrolu nad autem a Lewise jsem neviděl. OK, skvělé. Jenže Lewis tam byl. Takže pokud pravidlo říká, že když vyjedete z trati, tak se musíte vrátit bezpečně, pak je naprosto jasné, že toto bohužel byl nebezpečný návrat na trať. Taková jsou pravidla a v takovémto případě si zaslouží potrestání. Byla to naprosto zasloužená penalizace,“ konstatoval Rosberg.

Současně uvedl, že o tom mluvil i se svým otcem, mistrem světa z roku 1982. Keke se přiklání v poměru 60:40 ve prospěch trestu.

„Fanoušci chtějí vidět vzrušující souboje, ale ty musejí mít svá pravidla, protože někteří z těch kluků jsou až příliš potrhlí. Pokud to necháte úplně na jezdcích, pak půjdou rukavice dolů a v určitém okamžiku to bude příliš nebezpečné,“ dodal Nico Rosberg.

Kritizoval také Vettela za příliš časté chyby, kterých se dopoušt pokud je pod tlakem, a zbytečné plýtvání energií tím, že si neustále stěžuje.

„Přál bych si, abych mohl říci, jak je Sebastian úžasný, jako jsem to udělal po kvalifikaci, ale nemohu. Místo toho, aby si opakovaně stěžoval do rádia, když padlo rozhodnutí, o němž věděl, že ho už nemůže změnit, se měl soustředit na řízení a snažit se těch pět sekund proti Hamiltonovi najet. To je jeho slabina. Má tak silnou sebedůvěru a vždycky je přesvědčen, že je v právu, takže obviňuje jiné, ztrácí v těchto chvílích soustředění a nevyužívá své schopnosti. Takže na to, co předvedl, nebylo moc příjemné se dívat,“ konstatoval Rosberg mladší.