Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Norrise ze závodu nevyřadil náraz

Norrise ze závodu nevyřadil náraz

Nikdo neví, proč selhalo zavěšení kola

Lando Norris z Velké ceny Kanady odstoupil s jedním zadním kolem, směřujícím jinam, než mělo. Ve F1 jde o celkem častý obrázek, obzvlášť na tratích obehnaných zdí místo asfaltových výjezdových zón. Už jen zjistit, kde mladík nezvládl řízení… Jenže Norris ve skutečnosti nikam nenarazil a z téměř odtrženého kola se stala záhada.

"Ne. Klidně zkontrolujte celý můj závod kolo za kolem. Žádný náraz," odpovídá Norris na otázku webu RaceFans.

"Začalo to brzdami. Byly dlouhé, případně v podstatě nefungovaly. A to je vlastně všechno. Více nevím. Myslel jsem si, že mám defekt nebo něco jiného s pneumatikou. Momentálně je to stále záhada, protože naši lidé nic nenašli na pneumatice ani v datech."

Než začaly vážné problémy, Norris za sebou držel Maxe Verstappena. Nizozemec v rychlejším voze se sice dostal vpřed, ale až po dobrém souboji.

"Byla to zábava. Dokázal jsem ho pár kol udržet, přestože byl evidentně mnohem rychlejší. Dostal mě už v prvním kole, ale vrátil jsem mu to. Udržet za sebou Maxe není snadné, snažil jsem se, byl to těsný boj. Letos jsem ještě neměl mnoho takových zábavných soubojů kolo na kolo, toto byl v podstatě první. Škoda, že to netrvalo déle," uvedl Norris.