Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton by prý jednal stejně jako Vettel…

Hamilton by prý jednal stejně jako Vettel…

… a stejně správně by byl potrestán

Lewis Hamilton si z Kanady odvezl vítězství, 25 bodů, ale i nepříjemný zážitek ze stupňů vítězů před bučícím publikem. V rozhovorech pro média pak vyjádřil velké pochopení, téměř až sympatie pro počínání potrestaného Sebastiana Vettela, ale zároveň trvá na tom, že trest byl naprosto správný.

"Viděl jsem opakované záběry, bylo to velmi těsné. Ale řeknu vám, že kdybych byl ve vedení já a spáchal bych stejnou chybu, tak bych nejspíš udělal přesně totéž," řekl úřadující šampion.

"Stalo se to tak rychle, každý si chce ubránit pozici. A když říkám, že bych udělal totéž, tak tím myslím, že bych stejně vytlačil soupeře. To je to, co se tam stalo. Názor jsem nezměnil. Máme na to pravidla. Kdyby nebyla, nedal bych nohu dolů z plynu a byla by z toho havárie."

Hamilton okamžitě po incidentu požádal svůj tým, aby upozornil sportovní komisaře.

"První pocit je obyčejně ten správný. Když jsem viděl záznam a zkontroloval data z mého vozu, zjistil jsem, že jsem ve výjezdu ze čtvrté zatáčky musel přibrzdit. Bylo to nebezpečné a kdybych se nestáhl, byla by z toho havárie. Proto neměním svůj názor.

Vytlačím ho a udržím si pozici, to je normální instinkt, když máte přilbu na hlavě. Nikoho nenapadne: Tak se tedy stáhnu vlevo, aby on mohl projet kolem. Zablokoval mě a předtím byl mimo trať. Pro takové situace existuje jasné pravidlo," dodal Hamilton.