Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton měl namále už před startem

Hamilton měl namále už před startem

Poruchu hydrauliky odstranil Mercedes na poslední chvíli

Pro mnohé vyhrál Lewis Hamilton VC Kanady jen díky štěstí v podobě zásahu sportovních komisařů. Jenže pořádnou kliku měl ještě před samotným startem.

Pokud mě paměť neklame, byl to náš zatím nejtěžší víkend,“ přiznal šéf týmu Mercedes Toto Wolff. „I když zvenku to tak nevypadalo.

Co se stalo? V neděli dopoledne zjistili technici, že v hydraulické soustavě Hamiltonova monopostu je otvor. Okamžitě po vyzvednutí vozu z parc fermé se pustili do práce. Čas byl proti nim, protože velká cena startovala, jak známo, už ve 14.10 hodin.

Moc nechybělo a tuto trofej přebíral někdo jiný

Rozhodně nebylo jednoduché, připravit auto na závod. Museli jsme demontovat motor, abychom se dostali k poškozené části. Mechanici ale odvedli prvotřídní dílo,“ liboval si technický ředitel James Allison.

Vůbec jsme si nebyli jistí, jestli pojedeme nebo zda budeme schopni dorazit do cíle,“ dodal Wolff. „Navíc půlka týmu onemocněla chřipkou, což také nikdo cizí netušil. Šlo o jediné, vydržet.

Když takto narychlo agregát demontujete a zase usazujete zpět, snadno uděláte chybu,“ podotkl Hamilton. „Naštěstí to kluci zvládli naprosto precizně.

Tím ovšem kalvárie neskončila. Plné tři hodiny zkoumali po dojezdu techničtí komisaři hydrauliku obou W10. Vědomi si toho, že oprava probíhala v bleskovém tempu, větřili nějakou nepravost. Nic ale nenašli a tak po půlnoci našeho času byly výsledky Velké ceny Kanady prohlášeny za oficiální.