Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Oconovi shánějí nové místo

Oconovi shánějí nové místo

Do jednání se zapojil i Wolff

Co bude s Estebanem Oconem? Čas běží a toho času z kokpitu vypuzený závodník stále nemá v rukou nic konkrétního.

Dříve se mělo za téměř jisté, že po této sezoně nahradí u Mercedesu Valtteriho Bottase. Jenže Fin se s nožem na krku vzepjal ke skvělým výkonům. Vyhodit ho za této situace si každý manažer rozmyslí.

Ocon si uvědomuje, že další setrvávání na postu třetího jezdce může být neblahé následky. Před očima má případ dalšího chráněnce Mercedesu Pascala Wehrleina, který se nakonec se svým chlebodárcem nerozešel moc v dobrém. V současnosti si na živobytí vydělává na simulátoru v Maranellu a ve formuli E. To rozhodně není Oconův cíl. 

Kdeže loňské sněhy jsou - Ocon se raduje ze šestého místa v kvalifikaci na VC Monaka 2018

Potřebuji se co nejrychleji vrátit zpět,“ prohlašuje. „Momentálně na tom pracuje kompletní management včetně Tota Wolffa. Hledají pro mě místo na příští rok. Jednání už začala. Samozřejmě bych chtěl mít brzy definitivu. Doufám, že co nejdříve se moje budoucnost vyjasní.

Výše uvedená slova se dají nejspíše pochopit tak, že u Mercedesu dvaadvacetiletému francouzskému supertalentu zatím pšenka nepokvete. Spíše to vypadá, že se uchytí někde jinde. Z týmů, používajících pohonné jednotky s trojcípou hvězdou, se ovšem šance naskýtá jen u Williamsu, což není zrovna lákavá alternativa. Stroll pochopitelně Racing Point neopustí a i Pérezova pozice se zdá pevná.

Napřesrok budu mnohem komplexnějším pilotem,“ slibuje Ocon případnému zaměstnavateli. Najde se nějaký?