Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff se omluvil za vítězství

Wolff se omluvil za vítězství

Hamilton absolvoval závod plný problémů

Předpoklady se naplnily a Mercedes si zase dělal se zbytkem pole, co chtěl. Marketingovým stratégům ovšem přibývají vrásky na čele. Akutně hrozí, že závody přestanou fanoušky bavit a kvóty sledovanosti či čtenosti půjdou rapidně dolů.

Mercedes je jednoduše někde jinde,“ prohlásil exmistr světa Nico Rosberg. „Výkony, které podává, jsou prostě neuvěřitelné. Za současné konstelace nemá proti němu nikdo ani tu nejmenší šanci. Navíc Hamilton prakticky nedělá chyby. Bottasovou slabinou je závodní rychlost. Mnohdy s Lewisem nedokáže držet krok.

Šéf Mercedesu Toto Wolff v rozhovoru pro Sky Sports ani neprojevoval nějaké mimořádné nadšení: „Vítězství je vždycky dobrá věc. Všechno fungovalo, jak mělo. Byli jsme schopni pružně reagovat na vývoj závodu.“ 

Fanouškům F1 se tento pohled začíná zajídat

O chvíli později se ve vysílání rakouské televize ORF dokonce začal omlouvat! „Je mně líto, že se šampionát takhle vyvíjí. I my bychom si přáli, kdyby byl napínavější,“ tvrdil. O upřímnosti těchto slov lze s úspěchem pochybovat, konkurenci jimi ale asi pořádně nadzvedl…

Daleko k tomu nebude mít ani Hamilton, květnatě líčící, jak se na prvenství nadřel. „Pořádně jsem se zapotil. Nebylo to vůbec jednoduché. Neustále jsme měl nějaké potíže. S převodovkou, sedačkou, s pneumatikami. Měl jsem strach, že nedojedu,“ postěžoval si.

Zklamán byl i z toho, že mu Vettel vyfoukl nejrychlejší kolo. Měl prý v plánu být ještě o desetinku rychlejší.