Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica čeká na vylepšení jako na smilování

Kubica čeká na vylepšení jako na smilování

Ta dosavadní moc nepomohla

Nezbývá než doufat. Robert Kubica se sice vrátil do vytoužené F1, zatím v ní ale dělá pouhé křoví. Jeho bojový zápal dochází uplatnění pouze v soubojích s týmovým kolegou Russellem. Ostatní jsou kdesi v nedohlednu.

Často mám pocit, že jsem zajel docela dobré kolo,“ svěřil se polský jezdec. „Pak se ale podívám na časy a zhrozím se. Ztráta na nejpomalejší ze zbytku pole je veliká a na další doslova hrozivá. Že by mě to nabíjelo nějakým optimismem, to tedy ne.“ 

Se špičkou se Kubica na trati potká, jen když ho předjíždí o kolo

Dosavadní změny na autě se zatím nijak zvlášť pozitivně neprojevily. Naposledy se jednalo o upravené zavěšení kol. „Nebylo by správné už teď tvrdit, zda se osvědčilo nebo neosvědčilo, protože každý okruh je jiný. Děláme ale, co je v našich možnostech,“ konstatoval poněkud rezignovaně Kubica. „Spíše se koncentrujeme na optimalizaci materiálu, který máme k dispozici. Musíme být trpěliví. A věřím, že dříve nebo později přijde větší vylepšení.

Kdy přesně, nehodlal prozradit (nebo opravdu nevěděl?). Mělo by to každopádně být ještě před letní přestávkou. Do té doby to ovšem bude jedno velké trápení. „I když soupeři udělají chybu, jsme moc daleko na to, abychom toho dokázali využít,“ povzdechl si.