Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ani nejnovější zprávy o Gaslyho vyhazovu nejsou pravdivé

Ani nejnovější zprávy o Gaslyho vyhazovu nejsou pravdivé

Padáka dostal Ticktum

Helmut Marko musel opět popírat zprávy o odchodu Pierra Gaslyho z týmu Red Bull. Francouzovo zaostávání za kolegou Maxem Verstappenem je stále očividné, a to se už blíží poločas sezony. Marko přitom v minulosti neměl problém degradovat Daniila Kvjata z Red Bull Racingu zpět do Toro Rosso a nahoru vytáhnout zmíněného Verstappena. Někoho napadlo, že teď by to mělo být naopak, v Kvjatův prospěch, čímž by se Gaslymu vytvořil prostor pro návrat do juniorského týmu.

"Ne, je to falešná zpráva," ujistil Marko web Motorsport-Magazin. "Minulý týden to byl Nico Hülkenberg, nyní Kvjat."

Klepy se nejspíš rozšířily po tom, co byl Marko viděn s Kvjatovým manažerem Nicolasem Todtem, synem prezidenta FIA.

"Mluvím s mnoha lidmi. Mluvil jsem i s jeho otcem Jeanem," podotkl Marko.

To ale neznamená, že se Gasly nemá čeho obávat. Marko byl velmi nespokojený s jeho výkonem ve Francii a špatně dopadla i kvalifikace na dnešní VC Rakouska. Minimálně do letní přestávky bychom ale výměnu čekat neměli.

Padáka dostal jiný jezdec z "rodiny" Red Bullu. Členem juniorského programu už podle všeho není Dan Ticktum. Mladý bouřlivák možná tento rok mohl usedat do monopostu týmu Toro Rosso, jenže loni na konci roku ve F3 prohrál souboj o titul s Mickem Schumacherem a ještě obvinil vedení série, že jeho soupeři nadržuje kvůli “správnému příjmení“.

Red Bull Brita na začátku tohoto roku poslal do dalekého Japonska, aby tam v sérii Super Formula závodil za tým Mugen s motory Honda. Jako testovací jezdec si také vyzkoušel vůz RB15 na tratích v Bahrajnu a ve Španělsku. Buď v Hondě, nebo přímo u Red Bullu ale asi zanechal hodně špatný dojem, když byl ze soupisky vyškrtnut uprostřed sezony.