Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mechanici netušili, že Vettel přijíždí

Mechanici netušili, že Vettel přijíždí

Podruhé zastavil moc pozdě

Sebastian Vettel vidí hlavní příčinu svého relativního nezdaru ve včerejším technickém problému během kvalifikace a nikoliv v několika dnešních klopýtnutích.

Pokud bychom měli lepší startovní pozici, byl by to docela jiný závod. O to víc mě sobota štve,“ prohlásil.

Přesto se statečně šplhal vzhůru, když přišel první zádrhel. Nepovedla se zastávka v boxech. „Už když jsem přijížděl, viděl jsem, že je zle. Gumy nikde,“ povzdechl si. Selhala rádiová komunikace mezi zdí a mechaniky. Zlí jazykové tvrdí, že kdyby k nim někdo zaběhl, bylo by všechno v pohodě… Takhle ale v nastalém zmatku ztratil exmistr světa tři sekundy.

Na dotaz, zda se mu stáj omluvila, reagoval překvapeně: „Ne, proč by to dělala? Žádný úmysl v tom přece nebyl.

Čerstvé tvrdé pneumatiky mu štěstí nepřinesly ani potom. „Na měkkých jsme ujeli větší vzdálenost, než jsme předpokládali. Tyhle ale nefungovaly tak, jak jsme potřebovali,“ uvedl. Přiblížil se na nich sice k Leclerkovi a Bottasovi, jenže zezadu přilétal Verstappen. 

Vettel bojoval do poslední chvíle o stupně vítězů, ale neuspěl

Už asi 25 kol před koncem jsem hlásil, že potřebuji ještě jednou zastavit. Na odpověď jsem čekal poněkud dlouho. Tady někde jsme prohráli stupně vítězů,“ vysvětloval. Souhlas obdržel až v 50. kole. Propadl se za Hamiltona, jenže s měkkým obutím ho snadno dohnal a překonal. Bottasovi na kobylku se už dostat nestihl.

Nejsem moc spokojený. Mohli jsme mít obě auta na pódiu a jedno na nejvyšším stupínku. Během celého víkendu se nám dařilo, ale nesvedli jsme to stoprocentně zhodnotit. Jako už předtím v Kanadě,“ uzavřel svůj monolog Vettel.