Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen s Hülkenbergem nepromluví ani slovo

Magnussen s Hülkenbergem nepromluví ani slovo

Bobříka mlčení už drží dva roky

Již dva roky spolu nekomunikují Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg. Vzájemná nevraživost mezi nimi panuje od okamžiku, kdy dánský jezdec vyzval za asistence televizních kamer svého soupeře, aby mu políbil jistou intimní část těla.

Kontroverze se odehrála v padoku na Hungaroringu po VC Maďarska a byla následkem střetu v závodě. Ve druhé zatáčce tenkrát vytlačil Magnussen svého protivníka mimo trať. Naštvaný Hülkenberg potom v mixzóně přistoupil k Magnussenovi, jenž právě odpovídal na dotazy reportérů, a obvinil ho z nesportovního chování. Načež padla inkriminovaná slova.

Přerušil můj rozhovor, a to bylo velice neslušné,“ zavzpomínal Magnussen pro podcast Beyond The Grid. „Tím výrokem jsem ho nechtěl urazit. Šlo mně jen o to, aby okamžitě odprejsknul. A to se mně povedlo.

 

Hülkenberg Magnussenovu společnost rozhodně nevyhledává

 

Za normálních okolností by spor za pár týdnů vyšuměl, jenže Kevin i Nico jsou tvrdé palice. „Hülki“ to nevydýchal dodnes. „Vzal si to moc osobně,“ prohlásil pilot Haasu. „Od té doby se mně vyhýbá. Patrně jsem mu odporný. Já už na to dávno zapomněl. Jako závodníka ho velmi respektuji. Jako člověka ho vlastně vůbec neznám. Byl to jediný moment, kdy jsme se dostali do bližšího kontaktu.

Magnussen také vyloučil, že by se k sobě chovali nepřátelsky a zákeřně, když spolu bojují na dráze.