Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Albon si už zvyká na cirkus F1

Albon si už zvyká na cirkus F1

Duševní rovnováhu obnovuje v chrámu

Alexander Albon zažívá nováčkovskou sezonu ve F1, a protože si ho Toro Rosso loni vybralo na poslední chvíli, neměl moc času seznámit se s velkým světem na vrcholu motorsportu.

"Cirkus F1 je bláznivý, když v něm začínáte trávit více času. Ale musíte se přizpůsobit, pak vám to už tak nepřijde. Zvykám si," řekl Thajec narozený v Británii. "Nejprve mě to vystrašilo, tolik nových povinností. Teď se již dá říci, že jsou to pro mě běžné věci.

Pomohly mi rychlé první body. S týmem vycházím velmi dobře, jsem tu jako doma, necítím přemíru stresu, nic takového. Tito lidé mě opravdu hodně podporují, celkově je to dobré."

Británie má jiné favority a v Thajsku F1 není moc sledovaným sportem, takže Albon netrpí prudkým nárůstem popularity: "Myslím, že v Thajsku mnoho lidí ani netuší, že mají jezdce ve formuli 1."

Z psychického vypětí během víkendů velkých cen se vzpamatovává v chrámu. Pravděpodobně je aktuálně jediným buddhistou ve F1.

"Za každý závodní víkend alespoň jedna návštěva chrámu. Jeden je ve Wimbledonu. Jezdím tam tak často, jak se dá. Obřady jsou pro mě symbolem míru a štěstí. Zpíváme písně a používáme svěcenou vodu. V tomto se moc nelišíme od katolíků. Věřím v učení, meditaci a sílu mysli. Cítím, že buddhismus je to pravé pro mě. Dává mi klid a pomáhá mi během stresujících závodních víkendů."