Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Masi zůstává ředitelem velkých cen

Masi zůstává ředitelem velkých cen

Kráčí ale ve velkých šlépějích

Michael Masi zůstane minimálně do konce této sezony ředitelem velkých cen F1. Vyplynulo to z jeho schůzky s prezidentem FIA Jeanem Todtem v sobotu v Silverstone.

Masi se do funkce dostal narychlo po nečekaném úmrtí Charlieho Whitinga v předvečer letošní VC Austrálie. V té době působil jako jeho asistent, přičemž měl nést odpovědnost zejména za závody F2 a F3. Předtím posbíral potřebné zkušenosti v australském šampionátu V8 Supercar. 

Podle některých závodníků Masi příliš uspěchal start VC Francie

Původně se předpokládalo, že půjde pouze o dočasné řešení, vhodnějšího kandidáta se ale zjevně najít nepodařilo. Jeho činnost je ostatně hodnocena veskrze pozitivně. Kritizován byl zatím pouze za příliš dlouhé čekání na rozhodnutí v případě Verstappenova předjížděcího manévru na Red Bull Ringu. Podle Helmuta Marka případ vůbec nemusel nahlašovat sportovním komisařům, ale to je pochopitelně věc názoru.

Předtím ve Francii si někteří závodníci stěžovali na příliš rychlou proceduru startu. Analýza však ukázala, že Masi se držel v předepsaných časových intervalech.

Michael kráčí ve velkých šlépějích,“ vyjádřil se Sergio Pérez. „Myslím si, že si zatím počíná dobře. Jenže Charlie je pro nás všechny samozřejmě legendou. Dokázal si poradit v každé situaci. Pro Michaela to proto není vůbec lehké, ale zvládne to.