Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Horner se do čela F1 zatím nehrne

Horner se do čela F1 zatím nehrne

Pro Liberty Media by byl asi nepřijatelný

Ještě ani nebylo oficiálně potvrzeno, že Chase Carey skutečné na sklonku příštího roku odejde z formule 1, a už se množí tipy na jeho možného nástupce. Kromě Tota Wolffa se často zmiňuje šéf Red Bullu Christian Horner.

Jak moc se tyto řeči dají brát vážně? Horner se od nich jednoznačně nedistancoval, ze všech sil se ale snaží dokázat, že sám o funkci na špici F1 neusiluje. „Teď jsem zaměstnán u Red Bullu. Je ještě mnoho věcí, kterých chceme společně dosáhnout. Například udělat z něj zase konstantně vítězící tým, jenž bude bojovat o titul,“ zdůrazňuje. „Nejsem si vůbec vědom toho, že by chtěl Chase v nejbližší budoucnosti rezignovat. Všechno to jsou jenom spekulace. Pokud jde o mě, jsem šťastný na svém současném místě.

Christian Horner zatím preferuje práci pro Red Bull Racing

Podotýká také, že o případném novém lídrovi bude rozhodovat Liberty Media, stáje do toho nemají co mluvit.

Když se na tiskovce v Silverstone na toto téma ptali novináři představitelů ostatních týmů, pořádné odpovědi se nedočkali. Dotyční si buď z toho dělali legraci, nebo se omezili na nic neříkající fráze.

Znalci zákulisí však upozorňují, že Hornerova kandidatura je vzhledem k jeho těsným vazbám na Bernieho Ecclestonea hodně málo pravděpodobná.