Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Karam nastoupí i v Iowě

Karam nastoupí i v Iowě

Carlin tak nasadí ryze americkou sestavu

Během minulého závodu v Torontu si u stáje Carlin zazávodil po boku Maxe Chiltona Sage Karam, který tak poprvé od roku 2015 nastoupil v IndyCar na okruhu a zároveň i v jiném podniku než Indy 500.

Návrat Karamovi nevyšel zrovna podle představ, když si během závodu poškodil nárazem do zdi zavěšení a cílem nakonec projel až jako 21. s šesti koly ztráty. Na šéfa týmu Trevora Carlina ovšem zapůsobil a ten se mu rozhodl poskytnout další příležitost pro nadcházející víkend v Iowě.

Během víkendu na nás velice zapůsobil Sageův plynulý vzestup a také jeho ochota učit se a přizpůsobovat se. Skutečnost, že od roku 2015 na okruhu nezávodil a i přesto byl okamžitě schopen vyjet sebejistě na trať a pravidelně se zlepšovat v každé jízdě, byla ohromně působivá. Jeho vůz vypadal na trati dobře a jeho parta mechaniků byla potěšena, že s ním mohla spolupracovat. Proto jsme rádi, že bude tento víkend v Iowě zpět,“ uvedl Carlin.

 

Karam na trati předchozího závodu v Torontu

 

Ze svého startu ve třetím letošním oválovém klání má pochopitelně radost také rodák z Nazarethu, který se na této trati v minulosti prezentoval dobrými výkony. Připsal si zde hned čtveřici triumfů v juniorských šampionátech a krom toho také svůj nejlepší výsledek v IndyCar. Toho dosáhl v „dresu“ stáje Chipa Ganassiho roku 2015, kdy dojel do cíle na 3. místě.

Jsem nadšený, že se tento víkend spolu s Carlinem a SmartStop Self Storage (partner Karama a Carlinu) vrátím na závod Iowa 300. Iowa Speedway pro mě v minulosti vždy představovala dobrou trať. Budu vycházet z velice produktivního víkendu v Torontu a těším se, že uplatním, co jsem se naučil. Budu se s týmem i nadále snažit o dosažení co nejlepšího výsledku,“ prohlásil Karam.

Další start 24letého pilota znamená, že jezdecká sestava stáje Carlin bude pro dvanáctý závod sezony ryze americká. Karam totiž nastoupí po boku Conora Dalyho. Syn bývalého pilota formule 1 Dereka Dalyho stejně jako v Texasu nahradí Maxe Chiltona, který se rozhodl zbývající letošní oválové závody vynechat.