Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nahradí Lotterera Da Costa?

Nahradí Lotterera Da Costa?

Jednání již údajně probíhají

Po odchodu Andrého Lotterera do Porsche je najednou u stáje DS Techeetah jedno místo volné. Začíná se tedy spekulovat, kdo by mohl uvolněnou sedačku po německém závodníkovi zaplnit.

Podle serveru e-racing365.com je hlavním kandidátem na pozici nového týmového kolegy Jeana-Érica Vergneho Antonio Felix Da Costa. Jednání mezi Portugalcem a čínskou stájí se již mají nacházet v pokročilém stádiu. Měla probíhat i během finálového klání v New Yorku, kde se údajně s představiteli týmu sešel zástupce portugalských závodníků a jezdec WTCR v jedné osobě Tiago Monteiro.

Sám Da Costa minulý víkend v Brooklynu ohledně své budoucnosti příliš sdílný nebyl: „Vždy jsou věci k dořešení. Ale opravdu o tom nechci mluvit,“ řekl.

Stane se Da Costa (na snímku vpravo) kolegou dvojnásobného šampiona Vergneho?

Původně se předpokládalo, že by šestý muž sezony 2018/2019 a zároveň vítěz ePrix Rijádu měl minimálně ještě jednu sezonu zůstat jezdcem BMW i Andretti Autosportu. Situaci ohledně jeho kontraktu ale měl zkomplikovat odchod BMW z WEC, v němž jeho barvy Da Costa rovněž hájil. Podle šéfa BMW Motorsportu Jense Marquardta se o jezdeckém složení pro nadcházející ročník rozhodne na základě posezonní analýzy.

Pokud by se Da Costův přesun k DS Techeetahu stal realitou, v podstatě by se jednalo o návrat. Předchůdcem stáje byl totiž v prvních dvou sezonách šampionátu tým Amlin Aguri, za který rodák z Lisabonu závodil a roku 2015 v jeho voze vybojoval v Buenos Aires svůj první z dvojice triumfů.

Da Costa byl se zároveň znovu shledal se současným šéfem DS Techeetahu Markem Prestonem, který tým vedl již v jeho předchozí podobě.

E-racing365.com také uvádí, že DS Techeetah hovořil i s Oliverem Rowlandem. Brit by ale měl i nadále pokračovat u stáje Nissan e.dams.