Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappenovi vysadil uprostřed kvalifikace motor

Verstappenovi vysadil uprostřed kvalifikace motor

Jen na okamžik, přesto ho to naštvalo

V jedné chvíli to s ním vypadalo bledě, nakonec ale bude stát v první řadě. Max Verstappen si zadělal na velmi solidní výsledek ve velké ceně, do níž nevkládal přílišné naděje.

Pochopitelně, kdyby nevypadla ferrari, vše by se odvíjelo jinak. Už v první fázi byl Leclerc daleko před ostatními. To by se v závěrečné části jen prohloubilo,“ přiznal Nizozemec, jenž se sám dostal do těžkostí uprostřed kvalifikace.

Celou záležitost se ztrátou výkonu nicméně nyní bagatelizuje. „Nevím, jestli to bylo totéž, co v Silverstone, ale auto se chovalo podobně. Hodlal jsem vyzkoušet trochu odlišný režim, jenže sotva jsem přejel startovní čáru, došlo k výpadku. Ve třetí části pak už bylo všechno v pořádku. Chceme tomu přijít na kloub.

 

Konec dobrý, všechno dobré - do VC Německa Verstappen odstartuje z první řady

 

Takže trochu záhada, nicméně alespoň už víme, že během následné zastávky se na autě nic neopravovalo. Jen se střední pneumatiky vyměnily za měkké, protože se už nemohlo riskovat. K Verstappenově nemalému rozčarování. „Měl jsem v úmyslu postupovat jako ostatní ze špičky. Ale nešlo to. Žít se s tím však dá,“ konstatoval.

Po Hockenheimringu se zase jednou rozlila oranžová záplava. Potěší Max zítra své nespočetné fanoušky na tribunách? „Favoritem nejsem. To by muselo být mnohem tepleji. Všechno se odvine od toho, jak dlouho mně vydrží gumy. Pokud podle mých představ, zkusím na Mercedes zaútočit,“ slíbil.