Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas si na smlouvu ještě počká

Bottas si na smlouvu ještě počká

Wolff se rozhodne až po Maďarsku

Zprávy, že Valtteri Bottas již může podepsat novou smlouvu s Mercedesem, se ukázaly být nepravdivé. Dávalo by smysl, kdyby německá automobilka udělala velké oznámení v Hockenheimu, případně v pondělí po VC Německa, jenže šéf týmu Toto Wolff ještě neví, zda si Bottase doopravdy ponechá. Žádné velké oznámení nemůžeme čekat dříve než po VC Maďarska a finský pilot tak má ještě minimálně dva pokusy na vylepšení skóre vůči Lewisi Hamiltonovi. Ten již má letos na kontě sedm vítězství, Bottas pouze dvě.

"Pokračujeme podle plánu. Necháme ho, aby se soustředil na sezonu, na zbylé dva závody. Teprve potom budeme přemýšlet o jezdecké sestavě pro rok 2020 a následující," řekl v Hockenheimu Wolff. "Není zvykem oznamovat nové smlouvy v červenci. Chcete čas, abyste mohli učinit správné rozhodnutí. Proto některé týmy vyčkávají až do zimy a ne tak dávno to tak dělali téměř všichni.

Pro nás to není pouze o tom, učinit správné rozhodnutí pro následující sezonu. Rozhodujeme se i vzhledem ke vzdálenější budoucnosti. Proto jsme se dohodli, že rozhodnutí neuděláme dříve než v srpnu. To ale neznamená, že budeme mít co oznámit již v srpnu."


Opět vyvstává otázka, jak do většího plánu zapadá Esteban Ocon. Bylo by načase, aby Wolff potvrdil oprávněnost nákladů na juniorský program Mercedesu tím, že si z něj vybere jezdce do továrního týmu. Pascal Wehrlein již v programu není, George Russell nemohl ve Williamsu nasbírat dostatek zkušeností, takže zbývá pouze Ocon.

A pokud Wolff zmiňuje rozhodnutí dobré pro budoucnost, může mít na mysli potřebu nechat Ocona učit se vedle Lewise Hamiltona, se kterým má smlouvu pouze do konce příštího roku. Může ale rozhodnout i to, zda Ocona dokáže na rok dostat do jiného dobrého týmu.

"Jak víme, Esteban loni velmi nešťastnou shodou okolností zůstal bez místa. Mohl si vybrat ze dvou možností, ale dveře se mu zabouchly před nosem. Nemyslíme si, že je důvod pochybovat o tom, že je připraven závodit za Mercedes. Jenže Valtteri měl pár velmi silných víkendů a také by si místo zasloužil. Esteban podával skvělé výkony předtím a tento rok hodně přispívá k úspěchům našeho týmu, byť pouze za zavřenými dveřmi.

Musíme to udělat tak, aby to bylo dobré pro náš tým i pro Estebana. Pokud se rozhodneme pro Valtteriho, tak to znamená, že v Estebanově rozvoji bude pokračovat někdo jiný a my o něj přijdeme na rok, dva, možná i více. Takže by to mělo své následky," připomněl Wolff.