Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jedna chyba stála Strolla pódium

Jedna chyba stála Strolla pódium

Pérez je sám ze sebe zklamaný

Lance Stroll se včera ocitl na sedmnáctém místě a později na prvním. Ani jedno ale nemělo dlouhého trvání. Díky odpovědné jízdě s trochou riskování a trochou štěstí byl v průběhu závodu vedoucím jezdcem na slickách a v 48. kole dokonce vyjel z boxů úplně první. Jenže ještě před koncem kola ho předjel Max Verstappen. Později se kolem něj přehnali Daniil Kvjat a Sebastian Vettel. Stroll samozřejmě lituje hlavně prohraného souboje s Kvjatem. Kdyby se udržel před ním, mohl mít druhé pódium v ​​kariéře.

"V osmé zatáčce jsem udělal chybu. Byly tam louže, byl jsem na slickách a musel jsem vyjet na barvu. Tu barvu na obrubníku ve výjezdu ze zatáčky. Tehdy mě Daniil předjel. Nebýt toho, rozhodně jsem mohl být na stupních vítězů. Jenže to se snadno řekne, nemělo se stát tohle a tamto. Jsem rád i za čtvrté místo," potvrdil dvacetiletý Kanaďan.

Na nečekané stupně vítězů je expertem Strollův kolega Sergio Pérez. V barvách tohoto týmu jich už vybojoval pět, jenže včera havaroval.

"Zahodil jsem ohromnou příležitost. Za takových podmínek je jedno důležité pravidlo, a to neudělat chybu. A já jsem chyboval. Trochu plynu, aquaplaning, zadek ustřelil a bylo to. Nemám výmluvu, jsem ze sebe zklamaný," řekl Pérez po závodě.

Strollovy body alespoň Racing Pointu pomohly udržet se před Haasem a vzdálit se od Alfy Romeo, pokud zůstane v platnosti penalizace. Kvjatovo Toro Rosso odskočilo na rozdíl 11 bodů.