Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gaslymu to opět jaksi nejelo

Gaslymu to opět jaksi nejelo

O své místo ale do konce roku určitě nepřijde

Šéf týmu Red Bull Christian Horner opět neměl důvod být ze svého druhého jezdce nadšený. Jistě, pochvala pro Pierra Gaslyho za evidentně dobrou rychlost v některých fázích závodu (nebo něco v tom smyslu) musela přijít, jenže ve špičkovém voze od začátku do konce bojoval s jezdci středu pole a dělal chyby.

"Při jeho první zastávce byl problém s dotažením matice kola, kvůli čemuž pak musel čekat, než kolem projede celá řada vozů. Pak to bylo získávání ztracených pozic. Získával a získával a po posledním restartu dokonce předjel Vettela, jenže pak vyjel z trati v první zatáčce ve třech kolech po sobě," kroutil hlavou Horner. "Tak přišel o spoustu pozic."

Z jistého úhlu pohledu byla kolize s Alexanderem Albonem pro Gaslyho vykoupením. Ve výsledkové listině to takto vypadá lépe, než kdyby dojel někde na pátém místě. Red Bull však přišel o důležité body do Poháru konstruktérů, v němž hodlá dohnat Ferrari.

"Je to frustrující, protože jsme mohli Ferrari obrat o spoustu bodů. Takto jsme ze ztráty neukrojili, řekněme, dvacet, ale pouze osm bodů," povzdechl si Horner.

Šéf motorsportu společnosti Red Bull Helmut Marko vícekrát dokázal, že nemá problém vyměnit jezdce během sezony. Avšak s Gaslym zkouší nový přístup. Dal mu jistotu, že do konce roku bude závodit za Red Bull, ať jsou výsledky jakékoliv.

"Tento rok nebude žádná výměna," řekl Marko bez ohledu na výborný výkon Daniila Kvjata v Toro Rosso. "Sezonu dokončíme tak, jak jsme ji začali."

Když se však novináři Marka zeptali, zda je navrátilec Kvjat pro Gaslyho reálnou hrozbou do budoucna, Rakušan to nepopřel.