Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Russellovi svědčila v Maďarsku voda o něco více

Russellovi svědčila v Maďarsku voda o něco více

Pomohly změny v nastavení

Deštivá Velká cena Německa představovala minulý týden pro Georgea Russella trápení. Během dalších mokrých jízd, které nabídnul druhý volný trénink na Hungaroringu, se ale pilot Williamsu již cítil na vodě mnohem lépe. Zlepšení Brit přikládá změnám v nastavení.

Minulý víkend jsem se v dešti cítil jako absolutní amatér. Po změně nastavení jsem si ale připadal jako král deště. Pneumatiky je vždy těžké dostat do správného provozního okna a to bez ohledu na dodavatele. Nastoupili jsme s nastavením navazujícím na Německo a byli jsme o 2,5 sekundy rychlejší, což není málo. Minulý víkend jsme na to nešli dobře. Doufejme, že v budoucnu již k tomu přistoupíme správně,“ řekl Russell, který ve druhém tréninku skončil na 17. místě

Nemůžu říci, že jsme tyto potíže vyřešili. Porozuměli jsme ale tomu, co jsme dělali minulý víkend špatně. To samé platí i o jízdě na pneumatikách do sucha. Myslím si, že jsme fungovali ve zcela odlišném provozním okně," podotkl. "Když se do něj dostanete, vůz se chová mnohem lépe a můžete z toho vytěžit lepší výkonnost.“ 

George Russell stále čeká na svůj první bod ve F1

I přes slibnou páteční formu v porovnání se soupeři si ale loňský šampion formule 2 nemyslí, že by stáj z Grove byla na Hungaroringu schopna zapojit se do boje ve středu pole: „Nejsem o tom přesvědčen. Pro všechny to byl složitý den a ačkoli pro nás byl relativně dobrý, nemůžeme si z toho vzít mnoho a říci, že jsme vyřešili všechny naše problémy. Myslím si, že výsledná ztráta byla o něco menší než ve skutečnosti.

Po Velké ceně Německa, kde dokázal jeho týmový kolega Robert Kubica vybojovat bod za 10. místo, zůstává Russell jediným pilotem, kterému se letos zatím nepodařilo skórovat.