Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen konečně vyhrál kvalifikaci

Verstappen konečně vyhrál kvalifikaci

Zároveň se stal prvním nizozemským držitelem pole position

Čekání Maxe Verstappena na zisk premiérového pole position skončilo. Pilot Red Bullu totiž opanoval kvalifikaci na letošní Velkou cenu Maďarska, v níž si pro nedělní závod zajistil start z prvního místa o pouhých 18 tisícin sekundy před druhým Valtterim Bottasem.

Po skončení bitvy o startovní pozice panovala u Nizozemce, který se navíc stal prvním kvalifikačním vítězem pocházejícím z této země, pochopitelně velká spokojenost. „Je to neuvěřitelné. Toto mi stále chybělo. Vůz byl po celý víkend perfektní,“ radoval se Verstappen. 

Max Verstappen konečně zlomil sobotní prokletí

Vítěz posledního závodu v Německu ovšem neusíná na vavřínech a je si vědom skutečnosti, že body se budou udělovat až zítra: „S dneškem jsem opravdu spokojen, stále je ale před námi závod a ten je nejdůležitější. Dnešek byl ale rovněž důležitý a pro tým opravdu skvělý,“ liboval si.

Své první postavení v čele startovního roštu vybojoval Verstappen ve věku 21 let a 307 dní, což jej v tabulce historicky nejmladších držitelů pole position řadí na 4. místo. Rekordmanem je v tomto ohledu Sebastian Vettel (21 let a 72 dní), kterého následují jeho současný týmový kolega Charles Leclerc (21 let, 165 dní) a Fernando Alonso (21 let, 236 dní).