Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Prostě jsme nebyli dost rychlí

Prostě jsme nebyli dost rychlí

Verstappen ale hodnotí víkend pozitivně

Sobota přinesla na Hungaroringu Maxi Verstappenovi štěstí, když si v kvalifikaci dojel pro své premiérové pole position ve formuli 1. O den později navíc vše nasvědčovalo tomu, že by pro Nizozemce mohl skončit vítězně také závod.

Pilot Red Bullu se ale nakonec musel spokojit pouze s druhou příčkou. Jednadvacetiletý závodník byl totiž přechytračen Mercedesem a Lewisem Hamiltonem, kteří se rozhodli vsadit na dvouzastávkovou strategii. Ta Britovi v závěru dodala výhodu čerstvých pneumatik a díky ní tři kola před cílem Verstappena z vedoucí příčky sesadil. 

Hamiltonův závěrečný nástup zastavit nedokázal

V cíli poté Max přiznal, že mu scházela potřebná rychlost: „Zkrátka jsme nebyli dost rychlí. Zkusil jsem všechno, abych udržel tvrdé pneumatiky při životě. Stále je to ale druhé místo a nejrychlejší kolo. Celkově šlo o dobrý víkend. Gratuluji Lewisovi, tlačil na mě opravdu tvrdě a to se mi líbí. Trochu jsme postrádali přilnavost. Zkoušeli jsme to s jednou zastávkou, oni ale dostali příležitost absolvovat dvě a vyšlo jim to dobře,“ uvedl.

Spokojenost může u Verstappena po Velké ceně Maďarska panovat mimo jiné i kvůli vývoji průběžného pořadí šampionátu. V něm totiž ztrácí na druhého Bottase již jen sedm bodů.