Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettelovi vyšla sázka na měkké pneumatiky

Vettelovi vyšla sázka na měkké pneumatiky

Exmistr světa nutně potřebuje dobít energii

Ve včerejší kvalifikaci se sice Ferrari umístilo až za nejlepší trojicí, když Charles Leclerc zajel čtvrtý a Sebastian Vettel pátý nejrychlejší čas. Závod již ale pro stáj z Maranella pódiovým umístěním skončil.

Stejně jako před týdnem na Hockenheimringu se o něj i tentokrát postaral německý závodník, který dojel jako třetí. Čtyřnásobný mistr světa o tom ale rozhodl až dvě kola před cílem, kdy ve vzájemném souboji připravil o bronz svého mladšího týmového kolegu. 

Vettel se díky měkkým pneumatikám nakonec dostal na pódium

Neměli jsme co ztratit, takže jsme hodně protáhli první úsek a poté doufali, že měkké pneumatiky vydrží až do konce. A to se stalo. Myslím si, že to v závěru byly ty nejrychlejší gumy a mohli jsme tak umazávat ztrátu. Naskytla se mně příležitost k předjetí Charlese a využil jsem ji. Jsem rád, že mohu stříkat šampaňským. Je dobře, že nás nyní čeká přestávka. Cítím totiž, že potřebujeme dobít energii,“ uvedl Vettel.

Zároveň se vyjádřil k šancím svého týmu v nadcházejících závodech: „Jsou před námi okruhy, které nám budou svědčit lépe. Musíme ale být silnější. Uvidíme, ale nadcházející velké ceny pro nás na papíře vypadají lépe. Bude to pro nás rušná přestávka a nemyslím si, že bychom mohli dát našim mozkům příliš odpočinout.