Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell se vrátil zpět do tvrdé reality

Russell se vrátil zpět do tvrdé reality

Auto pořád není konkurenceschopné

Včera Georgeovi Russellovi všichni klepali uznale na rameno a tým Williams se ocitl v euforické náladě. Britská naděje proti veškerým předpokladům urputně bojovala o postup do druhé fáze kvalifikace. Nakonec neuspěla, ale sklidila velké uznání.

Dnešní den přinesl vystřízlivění. Nelze ovšem mluvit o vyloženém zklamání, protože oproti tomu, co předvedl mnohem zkušenější kolega Kubica, představuje Russellův výkon pořád značný nadstandard.

Domnívám se, že sobotní výsledek byl tak trochu mimo realitu. Překonal veškerá naše očekávání, ale je třeba mít na zřeteli, že my jsme z auta dostali absolutně všechno, zatímco jiní dělali chyby,“ vyjádřil se možná až příliš skromně chráněnec Mercedesu. „V závodě jsme poznali skutečný stav věcí. Učinili jsme nějaký pokrok, ale od ostatních nás pořád dělí velká vzdálenost.

George Russell pořád čeká na svůj první bod ve formuli 1

Russell si sice připsal skalpy Lanceho Strolla a Antonia Giovinazziho, ale také dvě kola ztráty. „Rychlostně není FW42 pořád konkurenceschopný. Pokud budeme ale pokračovat ve vývoji správným směrem, postupně se dotáhneme,“ zadoufal.

Jenže právě v tom je zakopaný pes. „Poslední dvě velké ceny jedeme s vylepšenými vozy. V Německu to však byla naprostá katastrofa. Tady jsme dopadli o trochu lépe, ale pořád to není ono. Patrně to nějak souvisí s pneumatikami, ty jsou naší noční můrou,“ povzdechl si jediný jezdec, na jehož bodovém kontě je pořád potupná nula.