Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gasly by neměl závodit proti mclarenům a alfě

Gasly by neměl závodit proti mclarenům a alfě

Snad mu pomůže dobrá dovolená

Pierru Gaslymu to ani včera jaksi nejelo. Už je to dost ohraná písnička, ale nepřestává udivovat. Po jakžtakž fajn kvalifikaci se v prvním kole propadl za Kimiho Räikkönena a zůstal za ním. Po zastávce v boxech se posunul za Carlose Sainze a za ním dojel až do cíle.

Max Verstappen bojoval o vítězství, Gasly dostal od vítěze kolo. Šéf týmu Red Bull Christian Horner je již z toho evidentně nešťastný a pouze doufá, že z letní dovolené se mu jeho jezdec vrátí jako vyměněný.

"Pro Pierra to byl velmi frustrující víkend. Neměl zrovna učebnicový start, první kolo také nebylo zrovna skvělé a obecně bychom neměli závodit proti sauberům (Alfa Romeo) a mclarenům. Potřebujeme, aby závodil proti vozům Ferrari a proti mercedesům. Nemůžeme dělat více, než že ho budeme dále podporovat," řekl po skončení Velké ceny Maďarska.

"Problém tkví v tom, že se neudrží v jednom klubku se špičkou. Pak se ani nedá kalkulovat s tím, že by Lewis třeba mohl z boxů vyjet za ním (což by Verstappenovi včera mohlo pomoci vyhrát závod). Ale tentokrát Mercedes i Red Bull závodily na jedné noze. Týmoví kolegové byli mimo hru. Snad bude mít dobrou dovolenou, zamyslí se nad první polovinou sezony a do druhé půlky si vezme ponaučení."

Hornera štve hlavně situace v Poháru konstruktérů. Včera k Verstappenovu druhému místu a nejrychlejšímu kolu přidal Gasly pouze osm bodů za šesté místo. Ferrari obsadilo třetí a čtvrté místo, takže oba týmy získaly shodně po 27 bodů.

Takže došlo k plichtě na okruhu, kde byl RB15 evidentně rychlejší než SF90. Ferrari si díky tomu udrželo velký, 44bodový náskok. Po letní přestávce se bude závodit na dvou rychlých okruzích, ve Spa-Francorchampsu a Monze, a jezdce Red Bullu jistě neminou penalizace za výměny motorů Honda nad pravidly povolený limit.