Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

De Vries je dalším kandidátem na sedačku u Mercedesu

De Vries je dalším kandidátem na sedačku u Mercedesu

Nizozemec již pro tým testoval

Po Stoffelu Vandoorneovi, Garym Paffettovi a Estebanu Gutiérrezovi se na scéně objevuje další kandidát na místo u Mercedesu pro jeho debutovou sezonu ve formuli E. Je jím aktuální lídr průběžného pořadí formule 2 Nyck De Vries.

Nyck již s námi testoval a je možné, že stejně jako ostatní jezdci dostane i další příležitost. V otázce sestavy pro šestou sezonu jsme stále ještě neučinili konečné rozhodnutí, takže pořád vyhodnocujeme různé možnosti,“ řekl šéf stáje Ian James pro server e-racing365. 

Nyck de Vries v současnosti vede pořadí v šampionátu formule 2

Podle zjištění zmíněného webu se ale spíše než zisk závodní sedačky jeví v De Vriesově případě jako pravděpodobnější angažmá v roli rezervního, testovacího a vývojového jezdce. E-racing365 rovněž uvádí, že svou dvojici pilotů by měl Mercedes odhalit 11. září ve Frankfurtu. Očekává se, že jedno z míst zaplní bývalý pilot předchůdce „stříbrných šípů“, stáje HWA, Stoffel Vandoorne.

Co se De Vriese týče, v případě testu pro Mercedes se nejednalo o jeho první zkušenost s vozem formule E. V minulosti si již totiž vyzkoušel monoposty stájí Audi, Virgin nebo NIO a v roli testmana Spark Racing Technology se rovněž podílel na počátečním vývoji vozu specifikace Gen2.