Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari nehodlá odepsat vývoj

Ferrari nehodlá odepsat vývoj

Nic by tím do budoucnosti nezískalo

Letošní sezona zatím Ferrari rozhodně nevychází podle představ. Stáj z Maranella totiž i po 12 odjetých závodech čeká na první triumf a její šance na zisk titulu jsou v obou šampionátech stále mizernější.

V Poháru konstruktérů zaostává za Mercedesem o 150 bodů a v průběžném pořadí jezdců pak ztráta výše postaveného z pilotů italské stáje Sebastiana Vettela na vedoucího Lewise Hamiltona činí již 94 bodů.

Šéf Scuderie Mattia Binotto nicméně nemíní házet flintu do žita. 

Mattia Binotto (na snímku vlevo s Laurentem Mekiesem) ještě letošní sezonu nepokládá za ztracenou

V první řadě si myslím, že ze všeho, co můžeme udělat letos, budeme těžit v příští sezoně. Nemyslím si tedy, že bychom měli v nějaké fázi zastavit vývoj. Bezpochyby se ale musíme připravit na sezonu 2021. V technickém úseku nyní máme zodpovědné lidi a společně s nimi musíme vzhledem k našim prioritám opatrně učinit rozhodnutí,“ tvrdí padesátiletý rodák ze švýcarského Lausanne.

Ital dále prozradil, že ani pro příští sezonu nemá stáj v úmyslu upustit od filozofie menšího aerodynamického odporu a většího přítlaku, ačkoli během posledního závodu na Hungaroringu právě v této oblasti za Mercedesem a Red Bullem zaostávala.

Doufejme, že budeme s větším přítlakem schopni závodit na podobné úrovni účinnosti. To by měly být naše dva cíle. Myslím si, že přítlak jsme již získali, nebudu však do této rovnice zahrnovat účinnost. Měli bychom zkrátka přidat přítlak a být co nejvíce efektivní. Potom také musíme přítlak vhodně využívat, což je o tom, jak dokážeme správně nastavit vyvážení. Stále je zde mnoho oblastí, v nichž bychom se měli zlepšit,“ je si vědom Binotto.