Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jde to dobře, chtělo by to ale více peněz

Jde to dobře, chtělo by to ale více peněz

Räikkönen je studnicí technických vědomostí

Kdepak, svérázný Seveřan ani zdaleka nepatří do starého železa. I když teď místo auta na vyhrávání sedlá průměrnou alfu romeo, pořád se vyzná v tlačenici.

Kimi Räikkönen pro švýcarskou (nebo už více italskou?) stáj dokázal bodovat z dvanácti pokusů osmkrát. Jeho kolega Antonio Giovinazzi to zvládl jedinkrát, a to ještě za desáté místo. Rozdíl kvality je zřejmý.

Jsme spokojeni s výkonností auta i jezdců,“ uvedl týmový manažer Beat Zehnder pro finskou televizi C More Max. „Kimi je bez pochyb pořád jedním z nejrychlejších. Jeho technické znalosti jsou obrovské. Ví všechno!

Kimi Räikkönen si závěr kariéry užívá

Zehndera, který v roce 2001 vítal mladíčka Räikkönena v tehdejším Sauberu, to překvapilo: „Nedokázal jsem si představit, jak moc se po této stránce zlepšil. Pokaždé naprosto přesně definuje, jaký vliv na vůz bude mít i ta nejmenší změna.

Objekt chvály jako vždy šetřil emocemi. „Neměl jsem před sezonou žádná konkrétní očekávání. Prostě jsem se chtěl zlepšovat víkend po víkendu. Myslím, že jsme docela dobře začali. Od Barcelony jsme ale byli příliš pomalí. Zvrátilo se to až na Hockenheimringu. Teď stačíme špičce středu pole. Pohybujeme se správným směrem, jsme ale hodně limitováni rozpočtem. S tím jsme však už do toho šli a je třeba to akceptovat,“ uvedl devětatřicetiletý veterán, jemuž se v Hinwilu líbí. „Nemohu si na nic stěžovat.

Jsme na tom podstatně lépe než v letech 2014, 2015 a 2016. Tenkrát jsme stáli krůček od zániku,“ konstatoval Zehnder.