Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Staněk znovu na stupních vítězů

Staněk znovu na stupních vítězů

Prvenství mu uniklo jen o sedm desetin sekundy

Dalšího skvělého výsledku v šampionátu ADAC Formel 4 dosáhl Roman Staněk. Jezdec týmu US Racing CHRS obsadil v úvodním závodě na Nürburgringu druhé místo. Porazil ho jen jeho stájový kolega a lídr průběžné klasifikace Théo Pourchaire.

Český reprezentant se blýskl už v kvalifikaci, v níž si vyjel třetí pozici na roštu. Tu také po startu obhájil, když se jeho útok na Pourchaireho nepovedl.

Na stupních vítězů zleva Staněk, Pourchaire a Petecof

V čele se usadil držitel pole position Dennis Hauger z Norska. V šestém kole však na trati zastavil a způsobil tak už druhé nasazení safety caru (k prvnímu došlo hned v úvodu, když havaroval Lucas Alecco Roy). Po restartu si pak už dvojice Pourchaire a Staněk nikoho nepustila k tělu.

Samozřejmě bych raději vyhrál. Ale i stříbrná příčka je super a znamená spoustu bodů. Se svým výkonem jsem spokojený a také zítra chci útočit,“ uvedl Staněk, který má nyní na kontě již devětadevadesát bodů a dělí se tak o třetí příčku s dnes bronzovým Gianlukou Petecofem. Upevnil si zároveň prvenství v klasifikaci nováčků.

Výsledky:

1. Théo Pourchaire (US Racing – CHRS), 2. Roman Staněk (US Racing – CHRS) +0,734, 3. Gianluca Petecof (Prema Powerteam) +5,049, 4. Alessandro Ghiretti (US Racing – CHRS) +6,432, 5. Ido Cohen (Van Amersfoort Racing) +8,207.