Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Neuville se neztratil ani na mokru

Neuville se neztratil ani na mokru

V nedokončeném závodě dojel šestý

Úvodní víkendový závod ADAC TCR Germany na Nürburgringu se Thierrymu Neuvillovi podařilo po startu z pole position suverénním způsobem opanovat. V nedělním klání ale před ním stála ještě větší výzva. Do závodu vyjížděl hostující jezdec stáje Hyundai Team Engstler tentokrát až z desáté pozice.

Příslušník světové rallyové elity ale hned v úvodních metrech ukazoval, že mu nedělá problém ani probíjení se startovním polem a po dvou odjetých kolech již figuroval na 7. příčce. Vzápětí se ale mimo záběry kamer propadl až na 12. místo.

V jeho prospěch však zaúřadovala matka příroda. Již od začátku závodu se na trať snášel lehký déšť. Ten ale zhruba 23 minut před vypršením časového limitu natolik zesílil, že se většina závodníků rozhodla zamířit do boxové uličky pro pneumatiky do mokra. Našlo se však i pár odvážlivců, kteří se rozhodli na trati setrvat o něco déle. Mezi ně patřil i Neuville, kterého zastávky soupeřů postupně vynesly až na 3. pozici.

Thierry Neuville (vpravo) s kolegy z Teamu Engstler Theem Coicaudem (vlevo) a Maxem Hessem

Později se ale podmínky panující na okruhu staly příliš silnou kávou také pro něj a i on zamířil ke svým mechanikům. A v tomto okamžiku se dočkal další pomoci, tentokrát ze strany ředitelství závodu, které se na okruh rozhodlo vyslat zpomalovací vůz. Neuvillea tedy zastávka nevyšla tak draho jako v závodním režimu a zůstal v první desítce, když se vrátil na trať jako osmý.

Při jízdě za zpomalovacím vozem havaroval vedoucí Jan Seyffert, který se jako jediný rozhodl zůstat na pneumatikách do sucha. Po tomto incidentu došlo třináct minut před uplynutím časového limitu k vyvěšení červených vlajek a závod již nebyl znovu restartován.

Ve výsledkové listině ale Neuville nakonec figuruje jako šestý, neboť jako rozhodující bylo započítáno pořadí z konce šestého kola. Vítězem byl vyhlášen Max Hesse, druhý skončil Pascal Eberle a třetí Antti Buri. Kvůli předčasnému ukončení se ale udělovaly pouze poloviční body.

Výsledky: 1. Max Hesse, 2. Pascal Eberle +1,000, 3. Antti Buri +4,498, 4. Mike Halder +4,828,5. Julien Apothéloz +7,487, 6. Thierry Neuville +9,539.