Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Neuvilleovi německá scéna nestačila

Neuvilleovi německá scéna nestačila

Nyní pokukuje po WTCR

Svou premiéru na scéně závodů cestovních vozů absolvoval během uplynulého víkendu elitní rallyový závodník Thierry Neuville. Na Nürburgringu se představil v seriálu ADAC TCR Germany. A šlo o vystoupení vskutku vydařené.

V úvodním závodě jezdec Hyundai Teamu Engstler s převahou zvítězil a zahanbit se nenechal ani na mokré trati v předčasně ukončeném nedělním klání, v němž byl klasifikován jako šestý.

Během své okruhové premiéry Neuville uvedl, že by se v budoucnu k závodům cestovních vozů rád vrátil. Tentokrát již ale míří o něco výše a chtěl by nastoupit ve Světovém poháru WTCR.

Existuje možnost startovat ve VIP voze Hyundai v některých podnicích WTCR. Vše se ale musí sladit s mým kalendářem a v letošním roce na to již nebude čas, neboť budu zaneprázdněn. V příští sezoně by se ale příležitost naskytnout mohla,“ říká aktuálně třetí muž průběžného pořadí WRC. 

Thierry Neuville (druhý zprava) při své okruhové premiéře hned vystoupil na nejvyšší stupínek

Zároveň si ovšem uvědomuje, že by účast mezi nejlepšími představovala mnohem větší výzvu: „Pokud se chcete postavit těm nejrychlejším, je potřeba se více nachystat na závodní tratě a také na odlišné podmínky, kterým můžete čelit. Bylo by třeba pár dní testovat a připravovat se déle než týden.

Neuvillea by ve startovním poli WTCR uvítal mimo jiné pilot Hyundaie a zároveň úřadující šampion Gabriele Tarquini, který se během uplynulého víkendu v Německu snažil 31letému jezdci pomáhat svými radami. Ital věří, že ani ve Světovém poháru by se neztratil. „Možná nevyhraje závod, ale rozhodně by se mohl pohybovat ve středu pole. Osobně si myslím, že nejlepší trojice nebo čtveřice ADAC TCR Germany je složena z velice kvalitních závodníků a pravděpodobně by se jim dařilo i ve WTCR. A Thierry zde vyhrál,“ odhaduje 57letý matador Belgičanovy šance.

Neuville by nebyl první rallyovou hvězdou, která by okusila světovou scénu cestovních vozů. Vzpomeňme například na působení devítinásobného šampiona WRC Sébastiena Loeba, který v letech 2014-2015 hájil ve WTCC barvy Citroënu.