Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Russella trápí polští fanoušci

Russella trápí polští fanoušci

Porážet Kubicu, to se přece nedělá

Mladý jezdec týmu Williams George Russell prozradil, jaké problémy má s polskými fanoušky, hlavně na sociálních sítích.

Jeho týmovým kolegou je polský závodník Robert Kubica, takže teoreticky by jeho fanoušci měli držet všechny palce celému Williamsu, ať se co nejdříve dostane z letošní mizerné formy. Vždyť jeho jezdci často bojují pouze o předposlední místo. Jenže právě toto bude kamenem úrazu. Angličan je zpravidla rychlejší v kvalifikaci i v závodě a Kubica zůstává poslední.

Od začátku sezony od něj slyšíme vysvětlení, že tedy asi vozy nejsou identické, když nejezdí stejně rychle. Jakým způsobem je za to v očích Poláků  "na vině" Russell, se ale beztak nedá dost dobře vysvětlit.

"Samozřejmě mě vždycky zamrzí, když vidím, že polovina komentářů na mém účtu jsou nenávistné příspěvky od Poláků," řekl Russell poté, co během víkendu VC Maďarska jistě čelil Kubicovým fanouškům i tváří v tvář, protože ti už od pátku obsadili velkou část tribun Hungaroringu. "Druhá polovina je od mých fanoušků. Nejvíce mě ale zajímá, co si o mně myslí lidé z týmu, z Williamsu a z Mercedesu.

Ale přál bych si mít i respekt ostatních. Ještě jsem se nesetkal s tím, že by se ke mně někdo choval neuctivě nebo nenávistně a nebyl z Polska. Nezbývá mi nic jiného než doufat, že jednou budu mít tak oddané fanoušky, jako má on."