Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ani budoucnost Hondy ve F1 není jistá

Ani budoucnost Hondy ve F1 není jistá

Vítězství v Rakousku přišlo vhod

Uplynulo více než půl desetiletí od chvíle kdy správní rada automobilky Honda odsouhlasila projekt F1 s platností do roku 2020. Podobně jako Renault, ani Honda není přesvědčena, že chce ve F1 pokračovat.

Toto rozhodnutí není na manažerech, které vídáme v padoku a kteří by samozřejmě chtěli pokračovat v nedokončené práci. Rozhodovat bude správní rada. Masaši Jamamoto může být pouze rád, že její členové a nejvyšší management automobilky shodou okolností byli při prvním vítězství Maxe Verstappena v této sezoně, což byl i premiérový triumf Hondy po návratu do F1 v roce 2015. V Rakousku se jezdí na okruhu patřícímu Red Bullu. Delegace z Japonska tam přiletěla jednat právě o případném prodloužení spolupráce s týmem Red Bull za horizont sezony 2020. Přesto ještě není ruka v rukávu.

"Děláme, co se dá," řekl ředitel projektu Hondy ve F1 Jamamoto. "Řekli jsme, že chceme překonat loňské výkony Red Bullu (s motorem Renault). My jsme neřekli, že potřebujeme vyhrát pět závodů. Chceme, aby Red Bull získal více bodů než loni a vyhrát pět závodů se zdá být dosažitelnou metou.

(Vítězství) povzbuzují naši vůli pokračovat. Honda a obecně lidé (v Japonsku) jsou velmi rádi, že jsme začali vyhrávat. Hodně nám to pomůže. Aktuálně nedokážu odhadnout načasování. Pravdou je, že o tom interně diskutujeme, ale zatím nevíme, kdy budeme moci něco oznámit."

Odpověď na otázku, co by mohlo ještě překonat první vítězství na Red Bull Ringu, nebyla nijak složitá. Red Bull se pokusí vyhrát Velkou cenu Japonska na okruhu Suzuka vlastněném Hondou.