Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Formule E Mercedesu nenahradí formuli 1

Formule E Mercedesu nenahradí formuli 1

Wolff chce automobilku udržet v šampionátu

Navzdory finiši příprav na první sezonu ve formuli E prý nehrozí, že Mercedesu nahradí formuli 1. Přestože se k účasti v ní dosud nezavázal pro období po roce 2020.

"Na tomto se nic nezměnilo. Je důležité připravit správná pravidla pro sezonu 2021 a následující, aby formule 1 zůstala atraktivní. Ale čísla mluví sama za sebe. Formule 1 je naším největším autosalonem. Z pohledu marketingu a PR generujeme ohromné ​​výsledky a stále rosteme. To je důležité," řekl šéf týmu Mercedes Toto Wolff.

Stejně jako Renault, i Mercedes má svou představu o budoucnosti F1 a hlavně pohonných jednotek. Měla by být schopna lépe prodat pokrok v oblasti zelených technologií. Nejpokročilejší hybridní motory se používají právě tady, jenže často jsou také cílem kritiky. Formule E je naopak ke svému elektrickému pohonu absolutně nekritická a právě díky němu má jednou nahradit F1 na trůnu královny motorsportu.

Wolff také řekl, že od roku 2024 by motory měly být "ještě více hybridní". Zda to má znamenat novou technologii, nebo pouze baterie s větší kapacitou, to už jsme se nedozvěděli.

Tato část ale může zapadat do toho, co nedávno řekl šéf Renaultu Cyril Abiteboul. Ten požaduje, aby byl od roku 2021 zmrazen vývoj současných hybridních agregátů. Formule 1 měla podobně limitované motory V8, když výrobci investovali do vývoje současných hybridů. Takže by se v souvislosti s vývojem jiné pohonné jednotky pro rok 2024 jednalo o zopakování stejného vzorce. Rozhodnutí na mnoho let dopředu by otevřelo dveře dalším automobilkám.