Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen si na Ferrari nevěří

Verstappen si na Ferrari nevěří

Očekává ale souboj s Mercedesem

Ačkoli jsou za námi ve Spa-Francorchampsu pouze tréninkové jízdy, u Maxe Verstappena již nyní panuje poraženecká nálada.

Tato trať jim (Ferrari) rozhodně sedí o něco lépe než nám. Jsou velmi silní, získávají hodně času na rovinkách. Není to ale žádné překvapení. Děláme, co můžeme. Dnešek nebyl nijak úžasný, neboť jsme museli jezdit s nižším výkonem, než máme v pátek ve zvyku. S vyvážením vozu jsem ale vcelku spokojen. Neočekávám, že porazíme Ferrari. Ale doufejme, že budeme blízko Mercedesu. Zdá se totiž, že jsou trochu za nimi,“ uvedl letošní vítěz z Rakouska a Německa. 

Verstappen slíbil, že podstatně zrychlí

Pro třetího muže průběžného pořadí neproběhl úvodní den belgického podniku bezproblémově. Zatímco v prvním tréninku se umístil na 3. příčce, ve druhých jízdách se propadl na 6. pozici a jeho motor navíc postihla dočasná ztráta výkonu. Podle 20letého pilota bylo na vině stáří pohonné jednotky a zítra má s týmem v plánu nasadit jinou, od níž si slibuje lepší výkon.

Můj motor již byl trochu starší a tady je to navíc pro pohonné jednotky docela těžké, tudíž s nimi musíte zacházet obezřetně. Zítra nasadíme jiný a uvidíme. Ferrari bude velice silné, my ale můžeme být rovněž mnohem rychlejší. Dnes jsme neukázali naši normální výkonnost. Nemáme obavy, věděli jsme, že to přijde. Máme jenom pár pohonných jednotek, které můžeme během sezony využít a některé z nich pochopitelně stárnou,“ konstatoval.

V loňském roce se Verstappenovi v Belgii podařilo dojet na třetí příčce. Jednalo se o jeho první a zároveň jediné pódiové umístění, které na této trati během své kariéry mezi elitou vybojoval.