Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappena viník kolize nezajímá

Verstappena viník kolize nezajímá

Horner vychvaluje nováčka Albona

Oranžové moře na tribunách bouřilo jako snad nikdy předtím. Přidávali se k němu i mnozí místní fandové. Vždyť Max Verstappen je po rodičích napůl Belgičan a toto byla alespoň zčásti jeho domácí velká cena.

Jenže vlnobití se utišilo překvapivě rychle. Diváci nevěřícně zírali na obrazovky, ukazující red bull zabořený do bariéry v nájezdu do Eau Rouge. Pro jednoho z favoritů vše skončilo dříve, než pořádně začalo.

Neslavnému konci předcházela strkanice s Räikkönenem. O míře jejího zavinění se bude ještě dlouho debatovat, sportovní komisaři se jí však nezabývali.

V konečném důsledku je to jedno, kdo to způsobil. Myslím si, že mě uviděl moc pozdě. Je to přirozeně škoda, ale na tom už nic nezměníme,“ vyjádřil se Verstappen. 

Albonův výkon jeho šéfa nadchl

Také jeho nadřízený Christian Horner zastává názor, že šlo o klasický závodní incident. „Kimi ho prostě přehlédl. Na počátku byl ale špatný Maxův start. Ten se nám stal osudným,“ zdůraznil.

Současně si trochu zavěštil: „Kdyby se to nestalo, domnívám se, že jsme mohli vyzvat na souboj minimálně Bottase a Vettela. Max měl rychlost, aby se jich dokázal držet.

Tíha zodpovědnosti za výsledek se tak přesunula na bedra nováčka Alexandera Albona. Poradil si s ní znamenitě. „Alex na mě udělal skvělý dojem. V závodě podal velice vyzrálý výkon. Jeho předjížděcí manévry byly perfektní,“ pochválil ho Horner.

Thajec se posunul z osmnáctého místa na roštu, kam ho odsoudila výměna pohonné jednotky, na páté v cíli. „Doufejme, že v Monze bude moci ukázat svoji sílu i v kvalifikaci,“ dodal šéf Red Bull Racingu.