Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gasly hned na první pokus bodoval

Gasly hned na první pokus bodoval

Na Kvjata ale tentokrát nestačil

Hned v první kvalifikaci po návratu do Toro Rosso se Pierru Gaslymu podařilo porazit svého nového týmového kolegu Daniila Kvjata. V závodě to byl sice Rus, kdo tahal z pilotů juniorky Red Bullu za delší konec, ani tentokrát se ale Gasly nenechal zahanbit. Stejně jako sedmý Kvjat totiž skóroval i on, když ukořistil dva body za 9. místo.

Dosáhli jsme dobrého výsledku a se dvěma body jsem spokojen. Tušili jsme, že to bude těžký závod. Vsadili jsme na agresivní strategii brzké zastávky v boxech a věděli jsme, že ve druhé polovině budeme hodně bojovat s jezdci na měkké sadě pneumatik,“ uvedl Gasly.

Dal jsem úplně všechno jak do útočení, tak do bránění, svedli jsme pár dobrých těsných soubojů. Během závodu jsem zjistil docela dost věcí o voze. Je úplně jiný než u Red Bullu. S každým kolem se ale v něm cítím pohodlněji a věřím, že v dalších závodech to bude ještě lepší.

 

Daniil Kvjat si dobře zazávodil a nádavkem získal slušný počet bodů

 

Spokojenost pochopitelně panovala i u Kvjata. Ten se dokázal na sedmé místo propracovat až z chvostu startovního pole, kam jej poslala penalizace za nasazení nové pohonné jednotky.

Byl to fantastický závod. Posunout se z posledního místa na roštu na sedmou pozici je skvělé. Věděli jsme, že chladnější podmínky budou našemu vozu svědčit více. Hodně jsme předjížděli, dobře jsme zacházeli s pneumatikami, zvolili jsme skvělou strategii a také jsme měli konkurenceschopné tempo. Všechno to do sebe zapadlo a se svým výsledkem jsem spokojen. Byla to zábava,“ pochvaloval si letošní ročník Velké ceny Belgie rodák z Ufy.

Italský tým letos již potřetí bodoval s oběma svými vozy. Poprvé se mu to povedlo v Monaku a poté i v Německu.