Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Richmond nahradí v kalendáři IndyCar Pocono

Richmond nahradí v kalendáři IndyCar Pocono

Série odhalila kalendář na sezonu 2020

Pár minut před startem závodu v Portlandu zveřejnila IndyCar v televizním přenosu stanice NBC Sports kalendář na nadcházející ročník. Ten přináší jednu velkou změnu. Pocono nahradí výrazně kratší ovál – Richmond Raceway.

Výkonný ředitel společnosti Hulman & Co., která IndyCar vlastní, Mark Miles ocenil, že majitelé okruhu v Richmondu investovali spoustu peněz, aby zlepšili zážitek pro fanoušky, kteří se na trať vypraví. Pro IndyCar je navíc důležité, že se vrátila do regionu Mid-Atlantic, tedy do oblasti států Virginia a Maryland.

IndyCar se tak vrací na další trať, kterou v minulosti opustila. Na oválu v Richmondu závodila IRL a později IndyCar v letech 2001 až 2009. Na 0,75 míle dlouhém oválu je nejúspěšnějším jezdcem IndyCar Scott Dixon se dvěma vítězstvími. Richmond bude nejkratší tratí, na níž IndyCar závodí. Iowa je o desetinu míle delší.

Příští sezona začne už podesáté v ulicích St. Petersburgu, kde se IndyCar představí 15. března. Oproti letošní sezoně si Barber Motorsports Park a Circuit of the Americas prohodily místo. V Alabamě se pojede druhý závod (5. dubna), následovat bude Long Beach (19. dubna) a do Austinu IndyCar zamíří na konci měsíce (26. dubna).

Květen tradičně patří Indianapolisu, kde se nejprve 9. května pojede Velká cena, 24. května pak Indy500. A do konce měsíce piloti stihnou ještě závody v Detroitu (30. a 31. května). Je to proto, že Indy500 se jede v neděli před státním svátkem Dne obětí války, který připadá na poslední pondělí v květnu.

Stejně jako letos čeká piloty náročný program, kdy bezprostředně po závodech v Detroitu bude následovat ještě Texasu (6. června). Pak následuje čeká zasloužený odpočinek a na konci měsíce se představí na Road Americe (21. června) a právě v Richmondu (27. června).

Jediný výlet mimo území Spojených států čeká sérii 12. července, kdy se pojede v ulicích Toronta. O týden později následuje druhý krátký ovál v Iowě.

Mid-Ohio zaujalo místo, které předtím patřilo Poconu, tedy po letní pauze 16. srpna. O týden později se piloti představí na oválu Gateway u St. Louis a sérii tří závodních víkendů v řadě zakončí, stejně jako letos, Portland.

Neliší se ani finálový závod. Sezona 2020 skončí 20. září na okruhu Laguna Seca v Kalifornii, který se letos do kalendáře po dlouhé přestávce vrací a střídá coby finálový závod trať v Sonomě.

Kalendář sezóny 2020:

15. března - Ulice St. Petersburgu, Florida (městský okruh)
5. dubna - Barber Motorsports Park, Alabama (silniční okruh)
19. dubna - Ulice Long Beach, Kalifornie (městský okruh)
26. dubna - Circuit of the Americas, Texas (silniční okruh)
9. května - Indianapolis Motor Speedway, Indiana (silniční okruh)
24. května - Indianapolis Motor Speedway, Indiana (ovál)
30. a 31. května - The Raceway on Belle Isle, Detroit, Michigan (silniční okruh)
6. června - Texas Motor Speedway, Texas (ovál)
21. června - Road America, Wisconsin (silniční okruh)
27. června - Richmond Raceway, Virginia (ovál)
12. července - Exhibition Place, Toronto, Kanada (městský okruh)
18. července - Iowa Speedway, Iowa (ovál)
16. srpna - Mid-Ohio Sports Car Course, Ohio (silniční okruh)
22. srpna - World Wide Technology Raceway at Gateway, Illinois (ovál)
6. září - Portland International Raceway, Oregon (silniční okruh)
20. září - WeatherTech Raceway Laguna Seca, Kalifornie (silniční okruh)