Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Prvním jezdcem McLarenu v IndyCar má být Hinchcliffe

Prvním jezdcem McLarenu v IndyCar má být Hinchcliffe

Honda ho chtěla vykoupit ze smlouvy

James Hinchcliffe zůstane u týmu Sama Schmidta. A to i přesto, že byl tváří reklamní kampaně Hondy a tým po spojení s McLarenem přechází na motory Chevrolet. Že Hinchcliffe zůstává, potvrdil pro web Motorsport.com jeden z majitelů stáje Sam Schmidt.

„Jsme samozřejmě velmi rádi, že James zůstává, ale nechápu, proč kolem toho byly všechny ty spekulace. Jasně, je škoda, že jsme museli změnit dodavatele motorů, pro ně i pro nás, ale potřebovali jsme to udělat, abychom se mohli spojit s McLarenem. Pozitiva u toho převážila nad negativy,“ uvedl Schmidt.

Hinchcliffe měl celou dobu smlouvu i na příští rok. Dobře obeznámené zdroje ale Motorsportu potvrdily, že jej Honda, respektive její americké a kanadské zastoupení, chtěla z kontraktu vykoupit a posadit jej do vozu jiného týmu, který bude nadále využívat motory japonského výrobce. Spekulovalo se o dalších vozech Andrettiho či Rahala nebo sedačce v týmu Dale Coyne Racing. Hinchcliffe se ale rozhodl zůstat.

„James má smlouvu ještě na jeden rok a jak jsem říkal dříve, vždycky jsem chtěl na začátku příští sezony kontinuitu v podobě alespoň jednoho jezdce s dostatečnými zkušenostmi, talentem a vítězstvími na kontě, takže obě strany si přály ve spolupráci pokračovat,“ dodal Schmidt.

Nevyloučil ani, že by ve druhém voze mohl i v příští sezoně sedět Švéd Marcus Ericsson. A to i přesto, že zmeškal v neděli závod v Portlandu, když si jej do Spa stáhla Alfa Romeo, jejíž je záložním jezdcem. Schmidt tvrdí, že Ericssona i jeho tým stáj formule 1 informovala, že Räikkönen nebude moci závodit. Když nakonec závodní víkend absolvoval Fin, bylo to pro všechny strany ne zrovna příjemné překvapení.

„Byl pořádně naštvaný, protože chtěl být tady. Poslední dobou se mu dařilo, takže jsme byli také zklamaní. Ale chtěli jsme jim vyhovět, není to nic velkého. Je až 17. v pořadí šampionátu, tak jsme chtěli být hodní,“ doplnil Sam Schmidt.

Na Švédovi ocenil, že je silný na tratích, na nichž dostal předtím příležitost testovat. Věří, že kdyby příští sezonu už měl se všemi okruhy zkušenost, byl by velmi silný. Schmidt také zdůraznil, že je to on a Ric Peterson, kteří vlastní tým.

„Ric a já máme sto procent. Díky bohu byli v Arrow (sponzor týmu – pozn. red.) schopni podívat se na to z perspektivy, protože měli exkluzivní práva na své jméno v názvu týmu, ale souhlasili s tím, že ustoupí a budou je sdílet, což byl velký první krok,“ vysvětil Schmidt.

Stáj se od příští sezony bude jmenovat Arrow McLaren Racing SP. Podle Schmidta nešlo při spojení jen o peníze, ale hlavně o zkušenosti a technické zázemí, které by stáji mělo umožnit častěji bojovat o vítězství.