Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Češi uhájili prvenství v šampionátu 24H Series

Češi uhájili prvenství v šampionátu 24H Series

Po dramatickém závodě v Barceloně vyhráli o jediný bod

Tým Bohemia Energy racing with Scuderia Praha se stal celkovým vítězem evropské větve seriálu 24H Series. Trojice Jiří Písařík, Josef Král a Matteo Malucelli potvrdila zisk prvenství v závěrečné čtyřiadvacetihodinovce v Barceloně. Ta se však z jejich pohledu vyvinula v nečekané drama.

 

V noci se musel český tým vypořádat s technickými problémy

 

Malucelli vyjel v kvalifikaci páté místo. Už po hodině závodu ale české Ferrari 488 GT3 figurovalo na třetí pozici. Jenže po půlnoci došlo k neplánované zastávce v boxech kvůli problémům s turbodmychadlem. Oprava se protáhla na 50 minut, což znamenalo pád na 19. příčku v absolutní klasifikaci a pátou v divizi A6-PRO. Vůz se nicméně podařilo dostat zpátky do první desítky a cenný primát vybojovat – o jediný bod!

 

Zleva Josef Král, Jiří Písařík a Matteo Malucelli s trofejí pro absolutního vítěze

 

Vyhrála posádka Lamborghini Huracánu GT3 Evo Barwell Motorsportu ve složení Amsturz – Machitski – Kujala - Lind. O pouhých deset sekund později bylo odmávnuto Porsche 911 GT3 R Herberth Motorsportu, na němž se střídali Allemann, Bohn, Renauer a Müller. Třetí Valentini, Goethe, Hall, Gregor a Pastorelli s dalším Porsche, ale stáje GP X Extreme, už zaostali o osm kol.

Konečné pořadí evropského šampionátu 24H Series: 1. Bohemia Energy racing with Scuderia Praha 84, 2. Herberth Motorsport (vůz číslo 93) 83, 3. Herberth Motorsport (vůz číslo 91) 80, 4.Hofor Racing by Bonk Motorsport 79, 5. Porsche Lorient Racing 78.