Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nová továrna Racing Pointu bude hotová v roce 2021

Nová továrna Racing Pointu bude hotová v roce 2021

Strollův tým investuje do velkolepé budoucnosti

Zatímco pěkný bodový zisk v Belgii vylepšil postavení Racing Pointu v tabulce letošního šampionátu, vedení týmu mezi závodními víkendy zaměstnává dlouhodobější budoucnost týmu. Lawrence Stroll a další investoři vkládají prostředky do nové továrny, která má vyrůst na odkoupených pozemcích vedle současné. Pokud vše půjde podle plánu, stavební stroje začnou pracovat na začátku roku 2020 a o rok později dojde k přesunu zaměstnanců.

"V říjnu bychom už měli mít stavební povolení a pak v prvním čtvrtletí příštího roku začít kopat základy," řekl šéf týmu Otmar Szafnauer. "Stěhování do nové továrny je provizorně naplánováno na začátek roku 2021. Potrvá 18 měsíců, než začneme sklízet plody naší práce, ale vše je na dobré cestě."

Předchozí majitel Vidžaj Mallya dostal tým z chvostu pole, ale pak se ocitl ve finančních i právních problémech. Tým navzdory výborným výsledkům stagnoval a sám se řítil vstříc bankrotu. Pod novým majitelem opět roste.

"Velkou změnou k lepšímu je, že finanční nestabilita je již minulostí. Máme nastavený vývoj vozu, a pokud naplánujeme nasazení nových dílů, tak se to skutečně realizuje. Přijali jsme asi 40 nových zaměstnanců. Minulý rok nás bylo 405, nyní je nás 445 a stále sondujeme, zda jsou dostupní další kvalitní odborníci. Chceme se prodrat dopředu, ale samozřejmě se to nestane přes noc," připomněl Szafnauer.

Tým ze Silverstone může spoléhat na rozpočtový strop plánovaný na rok 2021, novou továrnu i aerodynamický tunel Mercedesu v nedalekém Brackley, který si od příštího roku bude pronajímat místo zařízení Toyoty ve vzdáleném Kolíně nad Rýnem.