Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

U Russella před Monzou optimismus nepanuje

U Russella před Monzou optimismus nepanuje

Očekává nejtěžší víkend sezony

Návrat na závodní dráhu po letní přestávce rozhodně nemohli u Williamsu označit za vydařený. Jeho jezdci totiž během Velké ceny Belgie figurovali zcela jasně na chvostu výsledkové listiny, přičemž ztráta na nejbližší konkurenty se pohybovala okolo jedné sekundy.

Vzhledem ke skutečnosti, že se okruh v Monze svými vlastnostmi od Spa-Francorchampsu mnoho neliší, nevstupuje britská stáj s o mnoho lepšími vyhlídkami ani do Velké ceny Itálie. Podle Georgea Russella by mohlo jít dokonce o nejtěžší víkend sezony. 

George Russell se do Monzy příliš netěšil

Každý ví, že se trápíme v oblasti přítlaku. Mnoho lidí již ale asi netuší, s jak velkým aerodynamickým odporem se náš vůz potýká a jak je neuvěřitelně pomalý na rovinkách,“ uvedl loňský šampion F2. „V porovnání s ostatními vozy jsme byli na rovince ve Spa téměř o dvě sekundy pomalejší, přičemž na ostatní jsme ztráceli sekundu. Bylo to pro nás nesmírně těžké. V Maďarsku jsme samozřejmě předvedli velmi dobrý výkon. To ovšem bylo z velké části způsobeno absencí rovinek. Všechno to byly zatáčky a rozestup tedy nebyl tak velký.

Russell zůstává jediným závodníkem, který si v letošní sezoně nepřipsal na své konto ani jeden bod. Jedním bodem se může pyšnit dokonce i jeho týmový kolega Robert Kubica, jemuž spadlo v chaotické Velké ceně Německa do klína 10. místo.