Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nikdo nechtěl nikoho táhnout

Nikdo nechtěl nikoho táhnout

Renault si rezervoval třetí řadu

Příjemným překvapením Velké ceny Itálie je zatím Renault. Francouzská stáj se totiž po celý víkend prezentuje velmi dobrým tempem a výjimkou nebyla ani kvalifikace. V ní si totiž oba její zajistili pro start nedělního závodu třetí řadu.

Úspěšnějším z dvojice žluto-černých monopostů byl Daniel Ricciardo, který bude na startovním roštu stát jako pátý. Není tedy divu, že u Australana panovala po skončení kvalifikačního klání spokojenost.

Pro tým šlo o skvělou kvalifikaci, neboť jsme si zajistili třetí řadu. Vše jsme udělali správně a byli jsme za to odměněni. Ve třetí části jsem absolvoval dobré kolo. Po letní přestávce jsme velice silní, což mě těší,“ uvedl Ricciardo.

Bývalý pilot Red Bullu rovněž okomentoval kontroverzi v závěru bitvy o startovní pozice, kdy závodníci vyčkávali a většina z nich propásla svůj druhý pokus.

Nikdo nechtěl být prvním vozem na závodní dráze a všichni jeli bok po boku. Šlo o důsledek skutečnosti, že nikdo nechtěl nikoho táhnout. Pátá pozice je ale i tak slušná.

Daniel Ricciardo byl jako obvykle rozesmátý

Radost ze svého výsledku měl i Ricciardův týmový kolega Nico Hükenberg. Němec ovšem věří, že mohl dosáhnout ještě na víc.

S výsledkem jsem spokojen, ale mohlo to být o trochu lepší. Ve druhé části jsem přišel o rytmus poté, co jsem probrzdil v první zatáčce. Musel jsem se tedy restartovat,“ řekl po kvalifikaci.

Konec byl určitě tak trochu extrém. Jízda v závěsu zde ale má velký význam, neboť takto můžete vydělat desetiny sekundy, které nezískáte v zatáčkách. Proto jsme hráli tyto hry. Bylo to zvláštní, když na sobě byly všechny vozy namačkané. Naše tempo zde bylo velice dobré a musíme to zítra doložit ziskem bodů.

Stále ovšem existuje riziko, že by Hülkenberg mohl být na zítřejším startovním roštu ještě odsunut. Právě on je totiž podezříván ze zavinění hromadného zmeškání druhých pokusů a je za svou pomalou jízdu vyšetřován.