Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas musel sundat nohu z plynu

Bottas musel sundat nohu z plynu

Mercedes chce vyzrát na Ferrari

Tým Mercedes vytěžil z dramatické kvalifikace bez finiše druhé a třetí místo na startovním roštu. Spokojený je zejména s tím, že od sebe odtrhli obě ferrari.

Lewis Hamilton měl na dosah rekordní sedmé pole position v Monze. Už teď je s šesti kvalifikačními triumfy nejúspěšnější, ale mohl to ještě vylepšit. Ale ještě mnohem méně chybělo týmovému kolegovi Valtterimu Bottasovi do první řady. Zaostal totiž o pouhých osm tisícin vteřiny!

Nakonec jsme dnes čelní startovní pozici nevybojovali,“ povzdech si po těžkém boji Lewis Hamilton. „Ferrari tady bývalo vždycky silné. Charles dnes odvedl velký kus práce. Měl jsem smůlu v tom, že Kimi přímo přede mnou dostal smyk, a tak jsem musel v poslední zatáčce svého prvního kola ubrat.

Ve svém komentáři se samozřejmě věnoval i událostem v posledních vteřinách času vymezeného pro finálovou fázi kvalifikace.

Konec třetí části byl tak trochu rozčarováním. Nikdo z nás nemohl vyjet a absolvovat rychlé závěrečné kolo, které bývá obvykle jednou z nejdramatičtějších fází závodního víkendu. Auto mělo na víc, tak nás zklamalo, že jsme ho nemohli pořádně prověřit v posledním kole, aby se ukázalo, kdo má dnes nepatrný náskok. Je skvělé, že jsem se dostal do první řady a obě ferrari jsme od sebe odtrhli. Jako tým máme dobrou šanci na Ferrari vyzrát.

Jen osm tisícin vteřiny chybělo Valtterimu Bottasovi do první řady

Valtteri Bottas měl smůlu na žlutou vlajku v poslední zatáčce prvního ostrého kola.

Kimi vyjel z dráhy a já musel sundat nohu z plynu. I tak jsem se hodně přiblížil Charlesovi a Lewisovi, takže to pro mě mohlo dopadnout ještě líp. Závěrečná jízda byla pro všechny tak trochu zpackaná. Na konci třetí části kvalifikace nám vypršel čas. Uvázl jsem v tlačenici a pak už bylo pozdě stihnout včas startovní čáru a zaznamenat druhé rychlé kolo. Je to škoda. Všichni bychom byli rádi to kolo odjeli a určitě ho všichni taky chtěli vidět. Snad se z toho poučíme,“ objektivně přiznal rychlý Fin.