Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Armstronga a Drugoviche odsunuly penalizace

Armstronga a Drugoviche odsunuly penalizace

Byli příliš pomalí za zpomalovacím vozem

Hlavní závod F3 na Monze se stal zcela jasně kořistí stáje Prema. Z vítězství se totiž radoval Robert Švarcman a za ním proťali cílovou pásku jeho týmoví kolegové Marcus Armstrong s Jehanem Daruvalou.

Dominantní stáj letošního ročníku se ale nakonec z kompletních stupňů vítězů radovat nemohla. Po závodě totiž sportovní komisaři udělovali penalizace a jedním z potrestaných se stal Marcus Armstrong. Novozélanďan byl shledán vinným za nedodržování minimálních časů během druhého výjezdu zpomalovacího vozu. Tento prohřešek byl oceněn dvacetisekundovým trestem, který člena juniorské akademie Ferrari odsunul ze stříbrné příčky až do hloubi výsledkové listiny – na 21. místo. Úvodní snímek tedy pro Novozélanďana zůstane jen kuriózní vzpomínkou...

Díky Armstrongově penalizaci se tak na poslední pódiovou příčku posunul původně čtvrtý Cunoda. Jako čtvrtý byl v konečném pořadí klasifikován Verschoor, pátý skončil Piquet, šestý Hughes, sedmý Lawson, na osmé místo povyskočil Scherer, který tak v neděli odstartuje z pole position, devátou pozici obsadil Sargeant a bod si ze sobotního italského klání nakonec odnesl i desátý Leandro Pulcini.

Stejným způsobem jako Armstrong se ovšem provinil i Drugovich. Brazilec se ale tohoto jednání dopustil již při první neutralizaci a na rozdíl od jezdce Premy vyfasoval jen pět sekund, které pro něj znamenaly odsun z 11. místa na 16.

Brazilec Felipe Drugovich kvůli penalizaci o žádné body nepřišel