Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedesům pronásledovaná kořist frnkla před nosem

Mercedesům pronásledovaná kořist frnkla před nosem

Stíhačka s odstupem do dvou vteřin

Byla to pěkná štvanice. Oba jezdci Mercedesu se vystřídali v pronásledování vedoucího Charlese Leclerka, ale ani jednomu se nepodařilo donutit soupeře k rozhodující chybě. Několika krizovek mladého Monačana se nepodařilo využít.

Nejprve od úvodního kola pronásledoval vedoucí ferrari Lewis Hamilton. Za prvních 18 kol až do jeho zastávky rozdíl ani jednou nepřekročil dvě vteřiny! Největší náskok si Charles Leclerc vytvořil v 15. kole: 1,599 vteřiny. Po zastávkách v boxech honička pokračovala. Ve 21. kole byl rozdíl 0,626 vteřiny. Od 31. do 41. kola mezi oběma jezdci nepřekročil jedinou vteřinu!

Od 42. kola se do štvanice aktivně zapojil Valtteri Bottas. Osm kol pronásledoval ferrari se ztrátou do dvou vteřin, cílem projel o 835 tisícin vteřiny později. Taková bitva se skutečně vidí jen výjimečně, a přesto štvanice na Monačana nepřinesla úspěch. Kořist frnkla…

Dělal jsem všechno možné, abych se k Charlesovi dostal co nejblíž a v posledních kolech na něj mohl zaútočit, ale o tomhle víkendu byla ferrari na rovinkách moc rychlá. Bylo těžké se mu dostatečně přiblížit,“ přiznal Valtteri Bottas. „Dotíral jsem na něj ze všech sil, ale pokaždé když jsem se přiblížil, začla se mi blokovat přední kola. To, že jsme nevyhráli, nás sice zklamalo, ale i tak byl náš dnešní výkon docela slibný.

Do Monzy jsme jeli s očekáváním, že to pro nás bude jeden z nejtěžších závodů sezony, ale dost jsme Ferrari zatápěli. To je příznivé zjištění. Z tohohle hlediska to byl celkově dobrý závod. Podle mě můžeme z Itálie odjíždět v pozitivní náladě.

Lewis Hamilton si na soupeře sice postěžoval, ale v cíli mu sportovně pogratuloval

To ovšem těžko vysvětlíte Lewisi Hamiltonovi. On je lovcem, který kořist umí uštvat nebo ji donutit k chybám. Z posledních pěti ročníků čtyři vyhrál a na vítězné vlně chtěl dál pokračovat. Nechybělo mu mnoho, proto byl z některých obranných manévrů soupeře frustrovaný.

Charlesovi dnes gratuluju, odvedl skvělou práci, hlavně když uvážíme, jakému tlaku jsme ho s Valtterim vystavovali,“ hodnotil závod Lewis Hamilton. „Auta Ferrari byla na rovinkách velmi rychlá, proto bylo těžké se držet v těsném kontaktu. Myslím, že jsme dnes neměli šťastný den. Vždycky to je zklamání, pronásledovat jiný vůz a být na něj nalepený, a přitom se nemoct dostat do čela.