Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nejlepší výsledek Renaultu od návratu do F1

Nejlepší výsledek Renaultu od návratu do F1

Postup týmu na páté místo

Trochu ve stínu bitvy mezi Leclerkem a mercedesy kroužily za touto trojicí nenápadné renaulty. Čtvrtým a pátým místem dosáhly nejlepšího výsledku od roku 2008 a v Poháru konstruktérů tým postoupil na páté místo.

Renault patří do první desítky nejúspěšnějších týmů historie F1. Získal dva tituly mistra světa v letech 2005 a 2006, vyhrál 35 velkých cen a zúčastnil se 376 závodů mistrovství světa. V roce 2011 své účinkování v šampionátu přerušil a vrátil se v sezoně 2016.

Od té doby dosáhl nejlepšího výsledku právě ve VC Itálie díky čtvrtému místu Daniela Ricciarda a páté pozici Nica Hülkenberga. Za jediný závod získal 22 bodů, což je víc než za minulých šest dohromady. Naposled byl úspěšnější ve VC Japonska 2008, kde vyhrál Fernando Alonso a čtvrtý dojel Nélsinho Piquet. Australan dosáhl svého nejlepšího výsledku v barvách Renaultu a Němec svůj nejlepší výsledek vyrovnal.

Nico Hülkenberg měl lepší start a ve druhé zatáčce Ricciarda předjel. Během závodu však bylo většinou jejich pořadí obrácené. Oba zvolili stejnou strategii, když přezouvali z měkké na střední směs.

„Byl to pro mě dobrý závod,“ potvrdil Nico Hülkenberg. „Měl jsem dobrý start se dvojím předjížděním. Po celý závod jsem pak držel dobrou pozici. Chtělo to udržovat klid a nedělat chyby. Závěrečný tlak Albona jsem odrazil.“

Daniel Ricciardo měl po závodě důvod k úsměvu - vyrovnal svůj nejlepší výsledek v Monze

Daniel Ricciardo byl v cíli velmi spokojený. Vyrovnal svůj nejlepší výsledek v Monze z předloňského ročníku v barvách Red Bullu.

„Sledoval jsem bitvu na špici a říkal jsem si, že by mohla být šance i na pódium. Tempo v závodě bylo opravdu dobré a pro tým je to velká odměna. Dosáhnout takového výsledku na okruhu, kde tolik záleží na výkonu motoru, to je vizitka tvrdé práce,“ pochválil Daniel Ricciardo všechny inženýry.

Pokrok Renaultu během letošní sezony nelze přehlédnout a je velkým příslibem pro další závody.