Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas se definitivně rozvádí s Rich Energy

Haas se definitivně rozvádí s Rich Energy

Konec partnerství přišel už po devíti měsících

Po bouřlivých výměnách názorů a snaze udržet navenek optimistickou tvář přichází nenápadný epilog. Partnerství týmu F1 Haas a výrobce energetických nápojů Rich Energy se definitivně rozpadlo.

Podle oficiálního komuniké došlo k rozvodu na základě vzájemné dohody. Vše ale nasvědčuje tomu, že zpátečku tam hodila Rich Energy. Ta sice díky F1 „získala daleko větší povědomí o značce a pozornost veřejnosti,“ jenže „restrukturalizace koncernu způsobila, že jeho globální cíle se změnily.

Příchod titulárního sponzora, reprezentovaného nepřehlédnutelnou personou jeho šéfa Williama Storeyho, byl na začátku roku oslavován s velkou pompou. Poněkud se zapomnělo, že svérázný vousáč už předtím neuspěl při vyjednávání s Williamsem, někdejší Force Indií a McLarenem. Jeho podnikatelské metody totiž vzbuzovaly řadu pochybností. 

I Kevin Magnussen si bude muset pořídit novou kombinézu

Že byly na místě, potvrdil už prohraný známkoprávní spor o logo Rich Energy. V červnu pak vypukla známá aféra, kdy Storey prostřednictvím zprávy na Twitteru ukončil spolupráci s Haasem na základě jeho slabých výkonů. Další spoluvlastníci Rich Energy se nicméně vzbouřili, vyjádřili zájem s Haasem pokračovat a Storeyho sesadili.

Hádka, rychle nabývající rysy frašky, pak ještě nějakou dobu bavila média, to už nás teď ale nemusí zajímat. Dodejme snad jen to, že Storey přivedl podle všeho firmu na pokraj krachu. Haas tak vlastně nemá moc čeho litovat.

Jeho představitel Günther Steiner na konci srpna uvedl, že definitivní rozhodnutí o budoucnosti tohoto prazvláštního svazku padne do VC Singapuru. A stalo se...